Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Uszczelnianie PRO1?

adams
    Guest

Exclamation Uszczelnianie PRO1?

Przeczytałem gdzieś na tym forum że do obiektywu PRO1 dostaje się kurz :-( , ale da się to jakoś uszczelnić. Może ktoś z was wie jak się to robi? Może ktoś zna link do strony gdzie będzie coś na ten temat. Będę wdzięczny za każdą informację.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adams
    Przeczytałem gdzieś na tym forum że do obiektywu PRO1 dostaje się kurz :-( , ale da się to jakoś uszczelnić. Może ktoś z was wie jak się to robi? Może ktoś zna link do strony gdzie będzie coś na ten temat. Będę wdzięczny za każdą informację.
    Moze jakis filtr UV by tu pomogl ?

BTW jak nie planujesz zdjec w ekstremalnych warunkach nie wydaje to mi sie zebys mial jakies problemy z kurzem...
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

adams
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Moze jakis filtr UV by tu pomogl ?

BTW jak nie planujesz zdjec w ekstremalnych warunkach nie wydaje to mi sie zebys mial jakies problemy z kurzem...
    Problem jest chyba z nieszczelnością między korpusem, a wysuwającym się obiektywem. Przy ustawieniu zooma na "wide" obiektywem można poruszać na boki, przy ustawieniu na "tele" już nie. Dlatego nie wiem czy właśnie w tym miejscu nie występują nieszczelności. A może to wszystko to tylko mit? Może ktoś wie więcej na ten temat.

Uprawnienia umieszczania postów