Pokaż wyniki od 61 do 70 z 136

Wątek: Jakiego obiektywu używacie najczęściej?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ja nie widze sensu uzywania stalek w studio, po co ich jasnosc wtedy, w miejscu gdzie masz swiatla az zanadto, a gdyb braknie to sobie doswiecisz
    A moze chodzi o jakosc? Ponadto studio to miejsce, gdzie brak zooma jest najmniej odczuwalny.
    Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    a ja podtrzymam zdanie ze obiektywy 24-70 oraz 24-105 na cropie maja OKROPNA ogniskowa, nadajaca sie naprawde do niczego. Wolalbym miec juz podpieta stalke niz zooma z takim zakresem jaki daje crop po przemnozeniu tych ogniskowych. Do cropa sa zooma od 17mm i basta. Nie widze sensu kupowac Lki 24-70 czy 24-105 i meczyc sie z tym zakresem ktory do d*** za przeproszeniem sie nadaje. No chyba ze komus to meczenie odpowiada i swiadomie taki wybor poczynil....
    Co do ogniskowych to szczerze powiedziawszy to kwestia gustu i zastosowania, a wiec wydaje mi sie, ze nie powinienes mowic, ze to co jest najlepsze dla Ciebie jest i dla wszystkich.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Kwestia gustu. A ja z kolei nie widzę sensu używania stałek poza studiem, zaś ogniskowa 24-70 mi pasuje i to był świadomy wybór.
    I tutaj sie nie zgodze, bo moim zdaniem stalka jest uniwersalna pod katem zastosowania w tym kontekscie, o ktorym piszesz.
    Sadze, ze wiesz jakie korzysci niesie uzycie jasnych stalek po za studiem czy to we wnetrzach czy w plenerze.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 22-06-2009 o 09:45 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów