Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
Ja już "coś tam fociłem" a tego obiektywu (Tamron 17-50) nie mam i nie chcę mieć chociażby z tego powodu, że używam tylko canonowskich szkieł. W pomieszczeniach mam podpiętą z reguły stałkę a w plenerze te zoomiki, jak w stopce (mam obydwa zawsze z sobą) a ich kolejność podpinania do body jest uzależniona od tego co i gdzie fotografuję. W każdym razie nie mam żadnej "sztywnej" zasady w kwestii podpinania obiektywów do aparatu.
Jak sprawuje ci sie ta 28-ka, bo kurde brakuje mi czegos szerszego we wnetrzach, a dopelnil bym nia swoj zakres ogniskowych w stalkach jaki mnie interesuje. Wiem, ze droga i poki co malo dostepna, w zwiazku z czym mogl bym sie rozejrzec za 35 f 2.0 (28 2.8 odpada, wole jasniej), ale odrzuca mnie brak USMa, po za tym 28 ma taki sam gwint jak moj tandem stalek (58 mm).
Jakies liniki do fotek etc.

Zeby nie bylo zupelnie offtopowo to powiem, ze u mnie na nosie w 70% siedzi 50-tka 1.4 (jako, ze malo poki co pogody to do srodka 85 za dlugie w wiekszosci sytuacji), 25% 85-tka (ciasne kadry w srodku i plener) no i 5 % kit.