Ja już wybrałem 24LII (choć go jeszcze nie mam), ale chętnie zobaczyłbym taki teścik. Miałem Sigme 20 na cropie i była dla mnie trochę za wąska. 24LII kupuje po c5dmkii.
Ja już wybrałem 24LII (choć go jeszcze nie mam), ale chętnie zobaczyłbym taki teścik. Miałem Sigme 20 na cropie i była dla mnie trochę za wąska. 24LII kupuje po c5dmkii.
obecnie rozgryzam PocketWizard TT1 i TT
Ja rozwiałem swoje wątpliwości bez bezpośrednich porównań obu szkieł z tytułu wątku. Po prawie półrocznym użytkowaniu 24L i 35L jednocześnie stwierdziłem, że czas odpuścić jedną z nich (pozostałe moje ogniskowe to 50 i 85mm). Kiedyś 35mm była ulubioną ogniskową. Teraz okazało się, że 35mm wykorzystuję głównie w rodzinno-domowych warunkach a 24mm w pracy i całej reszcie sytuacji. Więc uznałem, że czas sprzedać 35 i zainwestować w lepszą wersję 24mkII (24mkI też pójdzie "pod młotek"). Lepsze wrogiem dobrego.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
hmmm...
czyzby temat umarl ??
chetnie bym zobaczyl takie porownanie
pozdrawiam
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 11-09-2009 o 21:42
Nie wiem co Ci wpadło do głowy by zameiszczać tak ogromne pliki rozjeżdżając całe forum ale nie rób tego więcej.
Na całym forum obowiązuje limit max 800px na dłuższym boku. Chcesz pokazać większe? To podaj linki.