Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Jaki aparat w cenie do 600zł?

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Lumix FS-3. Obiektyw Leica z trzykrotnym zoomem. Bardzo dobry tryb auto. Metalowa obudowa, stabilizacja. Ostatnio zakupiłem coś takiego mojej córce. Jakość zdjęć jak na ten segment - świetna. Leica dała super optykę, Panasonic nie schrzanił sprawy z elektroniką (co czasem im się zdarza). No i cena: ciut ponad 400zł. Szczerze polecam. Naprawdę zaskakujący jakością aparacik.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miałem 2 olympusy, fuji,panasonica i nikona (ten jeszcze jest) Olympusy -najlepsza jakość zdjęć(jasne obiektywy), panasonic słaby w nocnych fotkach - w dziennych -standard, Nikon - taki średni, na auto w dobrej pogodzie -zdjęcia bardzo ładne - prawie jak z polarem.
    Co do sony, znajomi posiadali -fuj!
    Wybierał bym pomiędzy Olympusem a Nikonem
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

mirekgn
    Guest

Domyślnie

W odpowiedzi na pytanie DAWIDSON'a...sorka, zapomniałem właśnie określić konkretniej jaki to ma być aparat. Więc chodzi mi o nowy komprakt. Solver , dzięki za wyrozumiałość i faktycznie nie chodzi mi o jakąś lustrzankę, jak na razie nie zamierzam zajmować się nawet hobbystycznie fotografią. Po prostu chcę zakupić dobry cyfrowy aparat kompaktowy w cenie do 600zł, żebym po jego zakupie nie stwierdził, że wyrzuciłem pieniądze w błoto. Mgtan – dzięki za takie rady, z całym szacunkiem. Kupiłem kilka dni temu Sony cubershot dsc s-980 – oddałem na drugi dzień. Przy czym przed oddaniem miałem okazję potestować w salonie Sony inne aparaty m.in. Także z serii W...klapa po całości. Mój stary hp photosmart 735 robił lepsze zdjęcia jeśli chodzi o kontrast kolorów i ich ostrość. Z resztą rozglądając się za innym apratem usłyszałem opinie, że kompaktów Sony się nie kupuje. Z resztą widzę, że ktoś ma taką samą opinię jak ja na ten temat. Więc chyba do moich rozważań na temat kupna aparatu dochodzi także Olimpus, no i może Nicon. Ale ciągle jestem bliżej Canona raczej...chociaż przed zakupem postaram się przetestować także i Panasonica Lumixa jakiegoś.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Gdzieś przeczytałem, że aparaty z dużą rozdzielczością matrycy robią zdjęcia nie nadające się do wydruku w standardowym formacie 10x15. Czy to prawda? Bo jeśli w ogóle będę drukował jakieś fotki, to głównie właśnie w tych rozmiarach.
    Ostatnio edytowane przez mirekgn ; 20-06-2009 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dołączę się do pytania.
    Nie mam pojęcia o kompaktach, ale szukam aparatu dla brata.
    1. musi to być canon - bo już wie jak i co łącznie z softem.
    2. cena maks. 600 zł
    3. musi kręcić też filmy (może być vga, ale bez ograniczeń)

Jest coś na rynku godnego uwagi?

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solver Zobacz posta
    pracowałem niegdyś w wakacje w sklepie rtv/agd więc trochę sie tego namacałem i powiem Ci, że faktycznie do tej ceny to chyba warto rozejrzeć się za jakimś lumixem ale tylko z Leicą jak napisał panmateusz, nie wiem czy panasonic jeszcze wypuszcza coś na swoich szklach ale jeśli tak to on nich raczej z daleka;p aha i przy wyborze nie kieruj się ilością pixeli;p
    Tez uważam, że w kategorii małpek Lumixy są cool.
    W kieszeni noszę LZ8, świetna małpka za drobne pieniądze, ale chyba już nie do kupienia.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    ja nie szydziłem, zupełnie serio pisałem

za 600 zł można kupić małpkę typu kupa albo używaną starą małpkę typu kupa
    ...

O kupach, to chyba nie na tym forum, drogi przyjacielu.
    Chyba pomyliłeś adres.
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 22-06-2009 o 21:11 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Mam podobny problem - rodzice jada na wakacje i chcą sobie kupic coś małego zeby mieć przy sobie - co byście polecili ? Niestety dawno nie śledziłem kompaktów i nie wiem kompletnie co im polecić ? Canon czy coś innego ? Tak do 1000 zł myśle ze będą chcieli.
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

ja dalej sie upieram wyjątkowo przy Sony seri T. Jest baaardzo wytrzymała i przyzwoite fotki robi.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów