Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Jaki aparat w cenie do 600zł?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

osobiste kwestie gustu - w sumie za wielkiej różnicy nie ma w kompaktach w tej cenie.
    mgtan, widzę w Twojej stopce że masz statyw BENRO - może byśmi pomógł w wyborze - link do wątku:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=48900&page=3
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

w kompatach jest różnica. kupując soniaka porównałem z Panasonicami, Ixusami, Nikoami i olympuami
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Lumix FS-3. Obiektyw Leica z trzykrotnym zoomem. Bardzo dobry tryb auto. Metalowa obudowa, stabilizacja. Ostatnio zakupiłem coś takiego mojej córce. Jakość zdjęć jak na ten segment - świetna. Leica dała super optykę, Panasonic nie schrzanił sprawy z elektroniką (co czasem im się zdarza). No i cena: ciut ponad 400zł. Szczerze polecam. Naprawdę zaskakujący jakością aparacik.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miałem 2 olympusy, fuji,panasonica i nikona (ten jeszcze jest) Olympusy -najlepsza jakość zdjęć(jasne obiektywy), panasonic słaby w nocnych fotkach - w dziennych -standard, Nikon - taki średni, na auto w dobrej pogodzie -zdjęcia bardzo ładne - prawie jak z polarem.
    Co do sony, znajomi posiadali -fuj!
    Wybierał bym pomiędzy Olympusem a Nikonem
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

mirekgn
    Guest

Domyślnie

W odpowiedzi na pytanie DAWIDSON'a...sorka, zapomniałem właśnie określić konkretniej jaki to ma być aparat. Więc chodzi mi o nowy komprakt. Solver , dzięki za wyrozumiałość i faktycznie nie chodzi mi o jakąś lustrzankę, jak na razie nie zamierzam zajmować się nawet hobbystycznie fotografią. Po prostu chcę zakupić dobry cyfrowy aparat kompaktowy w cenie do 600zł, żebym po jego zakupie nie stwierdził, że wyrzuciłem pieniądze w błoto. Mgtan – dzięki za takie rady, z całym szacunkiem. Kupiłem kilka dni temu Sony cubershot dsc s-980 – oddałem na drugi dzień. Przy czym przed oddaniem miałem okazję potestować w salonie Sony inne aparaty m.in. Także z serii W...klapa po całości. Mój stary hp photosmart 735 robił lepsze zdjęcia jeśli chodzi o kontrast kolorów i ich ostrość. Z resztą rozglądając się za innym apratem usłyszałem opinie, że kompaktów Sony się nie kupuje. Z resztą widzę, że ktoś ma taką samą opinię jak ja na ten temat. Więc chyba do moich rozważań na temat kupna aparatu dochodzi także Olimpus, no i może Nicon. Ale ciągle jestem bliżej Canona raczej...chociaż przed zakupem postaram się przetestować także i Panasonica Lumixa jakiegoś.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Gdzieś przeczytałem, że aparaty z dużą rozdzielczością matrycy robią zdjęcia nie nadające się do wydruku w standardowym formacie 10x15. Czy to prawda? Bo jeśli w ogóle będę drukował jakieś fotki, to głównie właśnie w tych rozmiarach.
    Ostatnio edytowane przez mirekgn ; 20-06-2009 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dołączę się do pytania.
    Nie mam pojęcia o kompaktach, ale szukam aparatu dla brata.
    1. musi to być canon - bo już wie jak i co łącznie z softem.
    2. cena maks. 600 zł
    3. musi kręcić też filmy (może być vga, ale bez ograniczeń)

Jest coś na rynku godnego uwagi?

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

ja dalej sie upieram wyjątkowo przy Sony seri T. Jest baaardzo wytrzymała i przyzwoite fotki robi.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów