Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Wątek: uniwersalna stałka pod cropa

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Nie ma czegoś takiego jak uniwersalna stałka.
    no jest-kiedyś sprzedawali aparaty takie ze stałką -w zenicie to był helios 58mm,a we fiedzie 52mm.podobno obraz z ludzkiego oka odpowiada 50mm -więc najlepszą stałką dla ciebie będzie 30-35 mm

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    no jest-kiedyś sprzedawali aparaty takie ze stałką -w zenicie to był helios 58mm,a we fiedzie 52mm.podobno obraz z ludzkiego oka odpowiada 50mm -więc najlepszą stałką dla ciebie będzie 30-35 mm
    Mylisz pojęcia. To o czym mówisz to obiektyw standardowy a nie uniwersalny. Jak sobie wyobrażasz stałkę która pasuje do wszystkich zastosowań? Po co wtedy zoomy?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Mylisz pojęcia. To o czym mówisz to obiektyw standardowy a nie uniwersalny. Jak sobie wyobrażasz stałkę która pasuje do wszystkich zastosowań? Po co wtedy zoomy?
    a wyobrażam sobie-bo kiedyś tylko takim robiłem-więc dla mnie był uniwersalny ;p
    a uniwersalny zoom to powinien być 17-1000
    więc jak dla mnie zaczynać to właśnie z taką stałką 50 mm zresztą teraz też wszędzie łażę tylko z 50mm ;p

Uprawnienia umieszczania postów