Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: LIGHTROOM - skasowane dane - POMOCY

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Need help! Miałem dziś ciężką awarię kompa, która niestety zakończyła się reinstalem systemu. Żadne pliki nie zostały ruszone, ale jak się okazało zaraz po postawieniu systemu pojawiły się kolejne problemy i trzeba było operację powtórzyć (w międzyczasie LR został zainstalowany) Powstał nowy plik katalogu z dzisiejszą datą i bez zdjęć oraz plik z wczorajszą datą "Lightroom 2 Catalog.lrcat.lock" wszystkie katalogi cache i "Lightroom 2 Catalog Previews.lrdata" posiadam. Niestety nie mogę z nich nic wykrzesać. Proszę o pomoc czy da radę coś z tym zrobić, tam było sporo fot których ustawienia były bardzo istotne, były przygotowane do eksportu....

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie pomogę teraz, ale na przyszłość sugeruję by jednak korzystać z xmp.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molmagic Zobacz posta
    Need help! Miałem dziś ciężką awarię kompa, która niestety zakończyła się reinstalem systemu. Żadne pliki nie zostały ruszone, ale jak się okazało zaraz po postawieniu systemu pojawiły się kolejne problemy i trzeba było operację powtórzyć (w międzyczasie LR został zainstalowany) Powstał nowy plik katalogu z dzisiejszą datą i bez zdjęć oraz plik z wczorajszą datą "Lightroom 2 Catalog.lrcat.lock" wszystkie katalogi cache i "Lightroom 2 Catalog Previews.lrdata" posiadam. Niestety nie mogę z nich nic wykrzesać. Proszę o pomoc czy da radę coś z tym zrobić, tam było sporo fot których ustawienia były bardzo istotne, były przygotowane do eksportu....
    Teo jeszccze nie probowalem ale...
    a) zrob backup (jesli juz cos dodales) Lightroom 2 Catalog.lrcat
    b) zmien nazwe Lightroom 2 Catalog.lrcat.lock na Lightroom 2 Catalog.lrcat
    c) odpal LR
    moze zadziala
    Edit.
    Wlasnie doczytalem
    The following Photoshop Lightroom database files are located in the [username]/Pictures/Lightroom folder:

* Lightroom 2 Catalog.lrcat (the catalog itself)
    * Lightroom 2 Catalog.lrcat.lock (this file prevents you from overwriting data)
    * Lightroom 2 Catalog Previews.lrdata (the file that holds the preview data assigned to your photos)

Bywalec Awatar molmagic
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Znalazłem backupy Dzięki za Waszą pomoc, przynajmniej dziś będę mógł spać spokojnie
    Ostatnio edytowane przez molmagic ; 28-10-2009 o 11:37

Bywalec

Domyślnie

to teraz z innej beczki. zna ktoś metodę na export wszystkich presetów, które mamy wgrane w lightroomie i chcemy przeinstalowac system bez ich utraty ? szukanie każdego z osobna na dysku itp. nie wchodzi w grę. chcę załatwić wszystko kilkoma kliknięciami myszy
    :}

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów