W praktyce bardzo praktycznie nam to opisales. Praktycznie bardzo w praktyce dziekujemy 8)Zamieszczone przez mirhon
(bez urazy
).
W praktyce bardzo praktycznie nam to opisales. Praktycznie bardzo w praktyce dziekujemy 8)Zamieszczone przez mirhon
(bez urazy
).
O rany chciałem napisać że kalibracja ma sens...a nie podawać detale aleZamieszczone przez Vitez
proszę bardzo:
1. Ze strony firmy kalibrującej dostałem 2 i 4 fotki do wydrukowania (taka szachownica z kolorów)
2. Wydruki wykonałem przez Photoshopa z wyłączoną opcją zarządzania kolorami, a w sterowniach drukarki ustawienia neutralne.
3. 6 fotek posłałem do firmy i zwrotnie dostałem 2 plik profili jeden na podstawie 2 , drugi (dokładniejszy) na podstawie 4 wydruków (więcej kratek z kolorami).
4. Profile zainstalowałem w systemi i teraz jak drukuje w Photoshopie to wybieram zarządzanie kolorem przez Photoshopa w oknie "Print with preview", wybieram wg jakiego profilu (1 z 2 zrobionych) ma być wydruk ("Printer profile") i sposób tłumaczenia kolorów "Rendering intent" jako "Ralative colorimetric" włączam równierz opcje "Black point compensation" i wychodzi bomba wydruk...
Ślepy by zobaczył różnice przed i po kalibracji.
Fotka testowa którą dostałem z labu Fuji i którą porównałem z wydrukiem z kalibrowanej drukarki wygląda gorzej :-)