Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Drukarka Canon Selphy CP400 profil

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    W praktyce pomimo że ten 2 profil sporządzone na podstawie większej ilości próbek kolorów to w praktyce różnice są bardzo subtelne i praktycznie nie widoczne. Ale do rzeczy:
    W tej chwili moje wydruki są praktycznie takie same jak z labu!
    W praktyce bardzo praktycznie nam to opisales. Praktycznie bardzo w praktyce dziekujemy 8) (bez urazy ).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    W praktyce bardzo praktycznie nam to opisales. Praktycznie bardzo w praktyce dziekujemy 8) (bez urazy ).
    O rany chciałem napisać że kalibracja ma sens...a nie podawać detale ale
    proszę bardzo:

1. Ze strony firmy kalibrującej dostałem 2 i 4 fotki do wydrukowania (taka szachownica z kolorów)
    2. Wydruki wykonałem przez Photoshopa z wyłączoną opcją zarządzania kolorami, a w sterowniach drukarki ustawienia neutralne.
    3. 6 fotek posłałem do firmy i zwrotnie dostałem 2 plik profili jeden na podstawie 2 , drugi (dokładniejszy) na podstawie 4 wydruków (więcej kratek z kolorami).
    4. Profile zainstalowałem w systemi i teraz jak drukuje w Photoshopie to wybieram zarządzanie kolorem przez Photoshopa w oknie "Print with preview", wybieram wg jakiego profilu (1 z 2 zrobionych) ma być wydruk ("Printer profile") i sposób tłumaczenia kolorów "Rendering intent" jako "Ralative colorimetric" włączam równierz opcje "Black point compensation" i wychodzi bomba wydruk...
    Ślepy by zobaczył różnice przed i po kalibracji.
    Fotka testowa którą dostałem z labu Fuji i którą porównałem z wydrukiem z kalibrowanej drukarki wygląda gorzej :-)

Uprawnienia umieszczania postów