Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: aparat z gripem, a używanie w praktyce

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie aparat z gripem, a używanie w praktyce

Witam,

wątek może wydać się banalny, ale z banałów nasze życie sie składa.

ja na początek mam jedno pytanie. 40D + grip jak odstawiam aparat to rzecz jasna przeważa go do przodu i opiera sie na gripie i pierścieniu UV od obiektywu.
    Myślicie że to nie przeszkadza zoomowi? domyślam sie ze dobrze jest jak jest schowany do końca jak sie tak opiera... ale włąsnie to mnie zastanowiło czy może miec jaki negatywny efekt. np aparat opiera sie na gripe i wysuniętym obiektywie.

pozdrawiam.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Nie masz się czego obawiać o ile nie odstawiasz tak aparatu z wysuniętym zoomem. Jak jest zwinięty to nic nie powinno mu się dziać - sprawdzone przez wiele lat z wieloma aparatami i obiektywami.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

czyli tube chowam..w przypadku mojego szkła ustawiam na "szeroko" i jak rozumie nic sie nie dzieje.

Domyślnie

Chyba najlepiej i najwygodniej jest kłaść aparat na boku, uchwytem do góry, wtedy nic nie jest nadwyrężane, a do tego łatwo go chwytać

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

Ja zawsze tak robiłem ale złożonym zoomie i nie się nie działo a przerobiłem w swoim życiu już parę aparatów i ....naście obiektywów. Więc się nie przejmuj.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karol_g Zobacz posta
    Chyba najlepiej i najwygodniej jest kłaść aparat na boku, uchwytem do góry, wtedy nic nie jest nadwyrężane, a do tego łatwo go chwytać
    dokładnie na o samo wychodzi bo o obiektyw sie opiera. Ale jak nicsie nie dziej to dobrze...to lece focić dalej

Uprawnienia umieszczania postów