Wiedziałem, że o czymś zapomniałem! Oczywiście 35/2 USM
Chociaż w tym dalmierzu mógłby być jedynie MF...
A ja...ja już mam idealne lustro. Było tańsze, niż podana cena.
Takie prostokątne. W Ikei kupione.
Aparaty, obiektywy, lampy.
IMHO "wyścig zbrojeń" będzie podążał w kierunku maksymalnego uproszczenia tych elementów, które sprawiają największą trudność w obniżaniu kosztów i automatyzacji produkcji - czyli chyba będą się chcieli pozbyć lustra! Zamiast niego i matówki zamontują wysokiej jakości wyświetlacz. Lustro pozostanie tylko w nazwie jako określenie aparatów dla myślaćych z wymienną optyką...
5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.
oby nie, dzwiek klapiacej migawki jest i musi byc, jak zamontuja glosniczek ktory bedzie robił "gzjzmsdfhgs"....
450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS
Ja mam od dawna jedno marzenie - mały lekki FF. Denerwuje mnie często noszenie tych wszystkich klamotów. Mały FF z dwoma/trzema stałkami to by było coś. Oczywiście z opcją podpięcia w razie konieczności eLek.
Być może marzenie to się prędzej czy później ziści, bo Sony na jesieni planuje wypuszczenie małego FF-a za ok 1000$. Więc jest nadzieja, że i Canon ruszy d... 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mi się najbardziej podoba ten woreczek z czipami :> To by było coś.
A poza tym gps zapisujący się do EXIFa.
I wypasiony super wyraźny LCD.
Live view z pełnym AF, bo czasem nie da się oka do wizjera przystawić.
No i nie pogniewałabym się jednak za FF...![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Jeśli mowa o lustrze marzeń to dla ambitnych myślę, że jeszcze jeden patent mógłby być ciekawy. Taki Ds ale modularny z możliwością wymiany matrycy. Podejrzewam że niektórzy daliby sporo za taki wynalazek. Pytanie czy Canon pójdzie na coś takiego kiedykolwiek, bo to jednak może spowodować brak chęci kupowania następców.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?