Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 89

Wątek: [mxdanish] - Wszystkiego po trochu.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Tu się zgodzę. Lecz pozwolę dodać od siebie, że Warszawka to jest ten cały tłum z prowincji, który zjechał do bohaterskiego miasta odbudowanego z gruzów tj. do Warszawy. Jeżeli ktoś wątpi w me słowa niech przeczyta "Okupowanej Warszawy dzień powszedni" Tomasza Szaroty.

Więc każdy kto pisze Warszawka pisze o sobie.
    też się zgodzę. dochodzi do paranoi, że będąc "w Polsce" jak ktoś się mnie pyta skąd jestem to mówię, że z Urlychowa, a że mało kto wie który to fragment Warszawy to wychodzę na prowincjusza czyli ok. temat pochodzenia napewno to zamyka. i kwestie jakiś niezdrowych kompleksów.

niestety "dobrą" reklamę dla warszawiaków robią przyjezdni. zupełnie nie rozumiem tej mentalności: przyjeżdżasz do dużego miasta, znajdujesz pracę, mieszkasz tu, żyjesz. jak ktoś się Ciebie w Warszawie zapyta skąd jesteś to zawsze jesteś nie z Warszawy tylko z miasta gdzie się urodziłeś, bo tu same "chujki i złodzieje" mieszkają. jak jedziesz w Polskę to jesteś z Warszawy, bo się trzeba polansować - tylko tam robisz wiochę... niestety Warszawa jest zalana przez "tymczasowych" (tak przed wojną określano ludzi zjeżdżających do miasta za pracą - zwykle sezonową), którzy niestety zaczynają generować jej klimat a napewno wizerunek i odbiór.

skuza Mxdanish za ten śmietnik w wątku, ja jestem zmęczony "warszafką". dla mnie to określenie buractwa bez tożsamości i kultury. i co coraz częściej myślę o porzuceniu stolicy na rzecz jakiejś zapadłej dziury.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

mgiełkowa fota - pomiar zrobiłeś na słońce?
    gra i buczy bebop

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    mgiełkowa fota - pomiar zrobiłeś na słońce?
    O ile się nie mylę to pomiar był na te smugi mgły po prawej stronie drzewa skorygowane o -1.5
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Miasto
    Rumia
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Wieża (9962) jest fajna, ale jakas taka.. krzywa.. choć nie potrafię pokazać w którą stronę

9906 - ech, krakowskie stroje Ja w dokładnie takich kiedyś nie tylko grałem/tańczyłem ale i nawet pijało się czasem ;-) Ach, ta mina pani w sklepie gdy kilku takich weszło, grzecznie poprosilo pół literka i wysypało stos naprędce uzbieranych drobniaków... :-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A masz jakieś zdjęcia w takim stroju? Byłoby zabawnie niewątpliwie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Fajne zdjęcia nocne (czy raczej poranne). Robiłeś coś z niebem na 0013? Zabójczo niebieskie!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    A masz jakieś zdjęcia w takim stroju? Byłoby zabawnie niewątpliwie.
    Nie :-( i bardzo żałuję...

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Pogoda (psia krew) to Ci chyba średnio dopisała ?
    IMG_0022 oraz IMG_9906 - móje faworytki

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Wieża (9962) jest fajna, ale jakas taka.. krzywa.. choć nie potrafię pokazać w którą stronę
    Qrcze dopiero jak mi napisałeś to się zorientowałem, że cosik z nią jest nie tak
    Chyba lekko leci w lewą
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    9906 - ech, krakowskie stroje Ja w dokładnie takich kiedyś nie tylko grałem/tańczyłem ale i nawet pijało się czasem ;-) Ach, ta mina pani w sklepie gdy kilku takich weszło, grzecznie poprosilo pół literka i wysypało stos naprędce uzbieranych drobniaków... :-)
    Chciałbym to zobaczyć
    Cytat Zamieszczone przez Reno
    Robiłeś coś z niebem na 0013? Zabójczo niebieskie!
    Fotka jest z rana (tego które fociliśmy w trójkę zamiast całą ekipą )
    A z niebem nie robiłem nic. Fotka złapana akurat tuż przed zgaszeniem lamp oświetlających rzeźby (Venio zdaje się nie zdążył i zgasili mu lampy tuż przed naciśnięciem spustu ) i tak jakoś fajnie wyszło
    Cytat Zamieszczone przez Moris
    IMG_0022 oraz IMG_9906 - móje faworytki
    IMG_0022 korciło mnie żeby zatytułować Samotność ale się powstrzymałem
    A to drugie akurat trafiliśmy (czekając na spóźnionego, zgubionego Gawryla) jak się rozliczali z dziennego utargu
    Ostatnio edytowane przez mxdanish ; 27-04-2006 o 17:56

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów