Witam. Jest to mój pierwszy wpis na forum i jeśli jest coś nie tak to proszę o poprawienie przez moderatorów.
Dostałem ofertę pracy w firmie informatycznej. Moim zadaniem ma być robienie zdjęć ludzi w czasie pracy. Chciałbym zaznaczyć że nigdy wcześniej nie pracowałem komercyjnie i nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej dziedzinie. Mój pracodawca jest perfekcjonistą i oczekuje ode mnie zdjęć niemalże idealnych (zwraca uwagę na najmniejszy szczegół). Prosiłbym o poradę jak najlepiej ustawiać ludzi do zdjęć w środowisku pracy ( chodzi mi tu głównie o rzeczy typu odpowiednie ułożenie nóg i tułowia by odpowiednio wyeksponować ułożenie barków itp. z pewną uwagą by nie wyszedł z tego portret pamiątkowya zdjęcie biznesowe pracowników) Zdjęcia mają być użyte na stronie firmy a także w broszurze. Dobrą wskazówką jest http://jzportraits.home.att.net/ lecz nie jest to do końca to. Zdjęcia będą robione raczej w małych pomieszczeniach, głównie w otoczeniu serwerów i komputerów więc dobór obiektywów jest ograniczony. Wszelkiego rodzaju wskazówki, linki itp. mile widziane
Pozdrawiam.