[missgruszka] zdjęcia ślubne

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • missgruszka
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 35

A co konkretne jest z nim nie tak? Da się poprawić
    galeria na CB
    zdjęcia ślubne

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

No, konkretnie, nie taki jak trzeba jest. Najlepiej jest na 1 i 3, 2 jeszcze ujdzie, 4 jakieś różowe, reszta też ma taki blado, różowo żółty zafarb.
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• missgruszka
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 35

Dzięki pank, spróbuję to w przyszłości poprawić

a tymczasem kolejne.

11.

12.

13.

14.

15.

16.
        galeria na CB
        zdjęcia ślubne

Komentarz

• Sayeret
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 30

Zdjątka robione na AV? jakie czasy uzyskiwałaś? i przy jakim iso ?
          EOS 40D+Tamron 17-50mm F/2.8 Di II+C 85mm 1.8+Zamiennik OC-E3 Delta+Speedlite 430 EXII-2xSanyo eneloop 2000mAh-Powerex MH-C9000+Sandisk Compactflash 4 GB Extreme III+Velbon Sherpa 600R

Komentarz

• missgruszka
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 35

Zdjęcia robię zawsze na M

iso przeważnie 800, czasy od 1/100 do 1/200, przysłona prawie wszędzie 1.4. To nie były dobre ustawienia na te warunki.
            galeria na CB
            zdjęcia ślubne

Komentarz

• Szczur88
              Początki nałogu
              • 2008
              • 384

Generalnie 50/1,4 na 1,4 to nie jest dobre ustawienie z tym szkłem, mydli troszkę... f:2, odrobinkę (tak z pół EV) ciemniej, i dopalenie lampką odbitą od ściany/sufitu/filaru, ładniej "wyciąga" główny temat zdjęcia z tła.
              www.t-jack.pl
              Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• missgruszka
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 35

generalnie tak, teraz już wiem trzeba tylko lampkę posiadać
                Ja i tak wszystko ustawiam 'na czuja' i podziwiam Was, że tak nad tymi ustawieniami panujecie
                galeria na CB
                zdjęcia ślubne

Komentarz

• xpressive
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 79

strasznie przesadzasz z obróbką - rozjaśnianie DODGE na neutralnej warstwie jest przesadzone koszmarnie. znajdź umiar : ) wyglądają jak lalki (2)
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez missgruszka Zobacz wpis
                  Zdjęcia robię zawsze na M

iso przeważnie 800, czasy od 1/100 do 1/200, przysłona prawie wszędzie 1.4. To nie były dobre ustawienia na te warunki.
                  przy obiektywie 50mm mogłaś zjechać z czasem do 1/60 nie obawiając się*o niektóre sceny...
                  Ostatnio edytowany przez xpressive; 25855. Powód: Automerged Doublepost
                  5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
                  http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Komentarz

• missgruszka
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 35

szukam umiaru, szukam ciągle Dzięki

Ale to też jest tak że nawet nie za bardzo chce mi się obrabiać jakoś szczególnie te zdjecia bo są takiej jakości że aż...

przy obiektywie 50mm mogłaś zjechać z czasem do 1/60 nie obawiając się*o niektóre sceny...
                    wtedy tego nie wiedziałam
                    Ostatnio edytowany przez missgruszka; 12866.
                    galeria na CB
                    zdjęcia ślubne

Komentarz

• josif
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 380

jak na pstrykane z boku ślubne po raz pierwszy bardzo fajnie
                      wydaje mi się ze obróbka gdzieniegdzie przegięta

w 10 ta pani zboku zbędna z aż takim rozmyciem
                      tak jak i w 15 zbędne te dzieci i pion bo naturalny śmiech młodej "robi" tą fotę

11 chyba warto byłoby jeszcze raz obrobić

Komentarz

• Szczur88
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 384

Zamieszczone przez missgruszka Zobacz wpis
                        generalnie tak, teraz już wiem trzeba tylko lampkę posiadać
                        Ja i tak wszystko ustawiam 'na czuja' i podziwiam Was, że tak nad tymi ustawieniami panujecie
                        Lampka to rzecz absolutnie podstawowa, nie tylko na ślub... I nie tylko jedna lampka.
                        www.t-jack.pl
                        Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• missgruszka
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 35

Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz wpis
                          Lampka to rzecz absolutnie podstawowa, nie tylko na ślub... I nie tylko jedna lampka.
                          chyba nie zgodzę się co do tej 'absolutnej podstawowości' Ja do tej pory żyłam bez lampy i gdyby nie zdjęcia w kościele/inne nieliczne okazje wcale nie odczuwałabym jej braku:>
                          galeria na CB
                          zdjęcia ślubne

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz wpis
                            Zbyt subiektywna rada. Lampa to akcesorium fotograficzne, używane wtedy, gdy jest potrzebne. Nie zawsze jest potrzebna. Nie każdemu w tym samym stopniu jest potrzebna co Tobie, bo każdy ma inny styl czy potrzeby w swojej tematyce. Tak więc proszę - bez zbędnej demagogii czy wymuszania/narzucania swojego zdania/stylu.
                            Odwracając kota ogonem i pisząc personalnie - Ty znowóż wg mnie (czyli subiektywnie) nadużywasz stosowania lampy. Każdemu więc wg potrzeb proszę a nie na siłę .

Komentarz

• xsardas
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 731

No kurcze nie demonizujcie że ten obiektyw na 2.0 mydli :P Robiłem fotki na 1.6 i nie ma problemu, fakt żyleta to to nie jest ale zdjęcie złe także nie wychodzi :]

Lampa rzecz czasem przydatna a czasem absolutnie zbędna, zależy od warunków i efektów które chce się osiągnąć.

Komentarz

• solver
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 31

Zamieszczone przez xsardas Zobacz wpis
                                Lampa rzecz czasem przydatna a czasem absolutnie zbędna, zależy od warunków i efektów które chce się osiągnąć.
                                zgodzę, się mnie wręcz czasem irytuje, ale to pewnie dlatego, że się ciągle uczę a lampa jeszcze ukradziona z analoga (380ex) jednak w kościele gdy zdarzyło mi się coś cyknąć to niestety bez mojego staruszka ani rusz
                                wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X