Pewnie 1.4albo minimalnie więcej
nie życzę Ci tak złego początkuJestem ciekaw czy mój pierwszy ślub będzie tak udany jak twój
A konkretnie złego wyostrzenia, dziękiMoim skromnym zdaniem na zdjęciu nr 17 razi kontur nosa i brody (chociaż już mniej) panny młodej. Zapewne jest to efekt obróbki.![]()
Ja bym drugiego podbródka nie ruszał. Uważam, że trochę naturalności w pamiątkowych zdjęcia warto zachować.
ale chyba warto, żeby panna młoda oglądając zdjęcia za parę lat mówiła sobie jaka była/jest pięknanie wiem może to moje zboczenie, bo zawsze robiąc jakieś zdjęcie staram się tak dobrać kadr i "ułożyć" czyjąś głowę żeby tej bródki nie było widać
w końcu po to wystawia się ty zdjęcia aby je krytykować/chwalić/ wyrażać opinie a nie tylko zdawkowo powiedzieć "podoba mi się/ nie podoba"
btw mi się podoba
wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:
O, dokładnie polaro i Sergiuszu! Mniej plastiku dobrze nam zrobi!
To nie były zdjecia oficjalne, mieli swojego fotografa
Ale spodobały im się
A to już z innego ślubu - plener w Łazienkach robiony sposobem 'na szybko'Byłam tam głównym fotografem, bo to moja koleżanka ze studiów. Strasznie się denerwowałam, ale Młodzi byli bardzo zadowoleni
A to najważniejsze
23
24
mam teraz wrażenie ze je lekko przeostrzyłam...?
To, że na szybko to widać niestety.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Nawet bardziej, niż lekko...
A na 24 bardzo dużo CA widać (kołnierzyk i mankiet koszuli Młodego, żakiet - tak się to nazywa?- Młodej na "przecięciu" z marynarką). To się daje korygować.
I oba wg mnie nieco za jasne.
Kadry dobre, może w drugim za ciasno z lewej i każdemu z Młodych wyrasta z głowy kolumna, ale to drobiazgi.
Mam nadzieję, że się nie gniewasz za nadmiar krytyki...
Co do kart - mam, używam i polecam SanDiski II i III.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
O, szkoda że Ci się nie podobają... A możesz uściślić co konkretnie jest nie tak? Ja bardzo chętnie się dowiem i poprawię to w przyszłych sesjach tego typu
Osobiście te zdjęcia bardzo lubięŁapaliśmy ostatnie promienie słońca, ja walczyłam ze swoim obuwiem, tzn szpilkami
Wesoło było
ElSor - dzięki wielkie za pomoc! Ja jestem w takich technicznych tematach zielona jeszcze![]()
Jak przebrniesz to gdzieś tutaj może znajdziesz odpowiedź a może nie, http://www.canon-board.info/showthre...=36941&page=16 Słońce byłoby niewątpliwym atutem ale nie wykorzystałaś go.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.