Witam.
14. - czy to Nexus Band?
Technicznie - zdjęcia mają IMO lekko różową dominantę. Kadry niezłe.![]()
Witam.
14. - czy to Nexus Band?
Technicznie - zdjęcia mają IMO lekko różową dominantę. Kadry niezłe.![]()
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
powoli rozważam właśnie zakup lampy (nie wiem jeszcze za co, ale to szczegół) i nie wiem jaką wybrać... Ale chyba i tak będzie to jedna z ostatnich rzeczy o które będę uzupełniała swój sprzęt
Bakulik - nie mam pojęcia, patrzyłam na ich stronę internetową, ale to raczej nie oni grali na tym weselu. A muszę przyznać ze było świetne! Zespół spisał się super, a wodzirej to już w ogóle świetny gość
Co to WB - wiem... ciągle próbuję to jakoś rozwiązać...
A że tak niegrzecznie zapytam co planujesz w pierwszej kolejności ?
Ja tam niby lampę mam, niby coś tam kombinuje, ale mizernie to wychodzi![]()
Myślę że tutaj znajdziesz odpowiedź na temat ja korzystać z lampy.
I nie sądzę abyś znalazł coś lepszego i przetłumaczonego na j.polski:-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorki zapomniałem o linku
http://foto.jasiu.pl/index.html
:-D![]()
Ostatnio edytowane przez robertprojekt ; 19-06-2009 o 15:45 Powód: Automerged Doublepost
No ale pewnie wczesniej (gdy nie bylo podane ze na f/1.4 robione sa zdjecia) to tez nikt nie mowil i nie myslal ze sa mydlane zdjecia - jak dla mnie to jest czysty onanizm sprzetowy gdy ocenia sie zdjecia po parametrach a nie po tym co widac na nim.
Jak dla mnie zdjecia bardzo udane jak na 1wszy raz i to z tak "ubogim" sprzetem ale za to sprawnym okiem![]()
xsardas - dlaczego niegrzecznie?żadna tajemnica
zbieram na Canona 28 1.8 - to taki większy zakup. A po drodze muszę jeszcze kupić kartę pamięci, bo mam tylko 1GB:> I blendę porządną (bo żadnej jeszcze nie mam)
Może ktoś z bardziej zorientowanych mi przy okazji podpowiedzieć jakiej firmy kartę pamięci 4GB mogę kupić? Jest sporo tych firm i ja nie wiem od czego zacząć szukanie...:/
ElSor - dziękujęSzczerze mówiąc też mnie nie przekonują te wszystkie testy na ostrość co do mm
kolejne zdjęcia: (już chyba ostatnia porcja z tego ślubu, bo już nie mam do nich siły)
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Ostatnio edytowane przez missgruszka ; 19-06-2009 o 19:07
No to fajne zakupyJa się blendy już dorobiłem i teraz uczę się ją przytrzymywać nogą
A teraz przymierzam się do sigmy 20/1.8 ale traf tu jakiś egzemplarz który ma w miarę celny AF i sprawdź ostrość
buuuuuu
Ja kupowałem sobie SandDisca ExtremeIII 4GB i nie mam z nią żadnych problemów, fakt że używam ich dopiero pół roku ale wydaje mi się że jest to dość porządna marka
Jestem ciekaw czy mój pierwszy ślub będzie tak udany jak twój
I jeśli można to tu zamieszczam link do fotki wykonanej 50... niech ktoś mi powie bez patrzenia w exif'a jakiej przesłony użyłem :P
http://www.digart.pl/zoom/3607299/Spiewajac.html
Moim skromnym zdaniem na zdjęciu nr 17 razi kontur nosa panny młodej. Zapewne jest to efekt obróbki.
Pewnie 1.4albo minimalnie więcej
nie życzę Ci tak złego początkuJestem ciekaw czy mój pierwszy ślub będzie tak udany jak twój
A konkretnie złego wyostrzenia, dziękiMoim skromnym zdaniem na zdjęciu nr 17 razi kontur nosa i brody (chociaż już mniej) panny młodej. Zapewne jest to efekt obróbki.![]()