niebieskie kwiatki piękne kwiatki. Nie napisałeś tylko gdzie ta miedza, jeśli to 3miasto to zapodaj adres...
niebieskie kwiatki piękne kwiatki. Nie napisałeś tylko gdzie ta miedza, jeśli to 3miasto to zapodaj adres...
You_Me_Kan`on
jesli chodzi o rzepak to widzialam go tu na zdjeciach, obok fot jest mapa z lokalizacja
http://www.panoramio.com/photo/10307179
http://www.panoramio.com/photo/10306692
Rzepak kwit pod koniec maja, nie wiem czy jeszcze teraz bedzie...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dziekuje wszystkim za zabranie glosu :-)
jak ktos spotka jakies fajne makowe, wrzosowe czy rzepakowe pola to zapraszam do wpisania w watku tego miejsca.
Ostatnio edytowane przez mist_a ; 18-06-2009 o 16:54 Powód: Automerged Doublepost
ładne pole rzepakowe kwitło niedaleko Chwaszczyna, ale nie pamiętam czy jeszcze jest tam żółto. Jak się wypogodzi to wsiądę na rower, i jak będzie ciągle żółto to cyknę telefonem poglądowego pstryka i wrzucę na panoramio linkując tutaj ;]
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Jadąc drogą 222 z Gdańska na Starogard Gdański jest kilka pól makowych, pierwsze to na końcu wsi Trąbki Wielkie po lewej stronie ....:-)
Przed samym Tczewem na starej trasie na wysokości fotoradary tuż przed wiaduktem - po prawej ok 300 m od drogi - przeogromne.
Ogólnie - okolice Tczewa - zatrzęsienie! W niedzielę smigałem do Malborka i tak widziałem.
W Redzie przy Obwodowej - od strony Rumii po prawej tuż za ciepłownią (z ogromnym kominem)
super, pieknie wszystkim dziekuje za informacje. Niech tylko nastanie sobota!!! :-D
Jeżeli jeszcze komuś brakuje obadałam drogę Straszyn -> Starogard Gdański przy okazji wyjazdu (kierunki zgodne z jazdą do Starogardu):
- ładne pola od Arciszewa do Jagatowa
- pole maków za rondem za Jagatowem po lewej (albo coś innego wścielke czerwonego, bo dość daleko od drogi)
- także łąka z makami przed skrętem na Postołowo po lewej (w Kleszczewie)
- za knajpą w Trąbkach Wielkich łąka z makami
- właściwie już w Starogardzie za stacją benzynową 2 łąki, jedna mieszana z białymi i niebieskimi i pole uprawy maków (po prawej)
Niestety zdjęć żadnych nie mam.
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Dzieki jeszcze raz wszystkim za wskazowki gdzie znalezc pole makow. Bylam w sobote, oto efekt: :-)
Miejsce zrobienia zdjecia: jadac droga 222 z Gdanska na Starogard Gd.
Ostatnio edytowane przez mist_a ; 30-06-2009 o 20:14