Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Nagrody EISA 2005-2006

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Wy napewno jesteście pewni tego, co mówicie? f6.3 przy 200mm ma robić zdjęcia z rozsądną jakością?!
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    Wy napewno jesteście pewni tego, co mówicie? f6.3 przy 200mm ma robić zdjęcia z rozsądną jakością?!
    umowmy sie, ze jak mam godzine na obfocenie jakiegos ciekawego miejsca, to wole taka Sigme niz zestaw stalek czy L-ek o krotszym zakresie. bo dzieki wygodzie 18-200 (czy 18-125 w moim przypadku) moge po prostu robic zdjecia i skupic sie na wyborze kadru, nie przekrecaniu obiektywow.

podstawowa zasada mowi: najpierw w ogole trzeba zrobic zdjecia, zeby potem dywagowac na temat jakosci. a zdjecia robi sie majac obiektyw na korpusie, a nie co chwile wymieniajac szkielka.

najbardziej brutalne dla swiatopogladu osob zakochanych w literze "L" jest to, ze wydawnictwa bez zajakniecia lykaja takie fotki. malo, ze robione kiepskimi zoomami w DSLR! spokojnie jakosciowo akceptowane sa fotki z hybryd typu Canon G5 czy Minolta A1. ogromna wiekszosc fotoedytorow ma gleboko w d... ile pikseli jest w pikselach, byle zdjecie bylo interesujace, mialo odpowiednie ujecie wlasciwego tematu, jakas tam ostrosc, dobry kolor i przyzwoita tonalnosc. koniec kropka.

nie slyszalem jeszcze, zeby jakikolwiek normalny klient poszukiwal zdjec kart testowych

pozdrawiam
    i polecam jednak zwykle robienie zdjec, zamiast kontemplowania ostrosci pikseli.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 17-08-2005 o 11:11
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    O. To teraz najistotniejsza cecha aparatu jest wyglad i jakosc materialow?
    dla mnie nie najistotniejszy, aczkolwiek wazny.

wyglad, bo czesto robie zdjecia ludziom, ktorym widok "powazniejszego" sprzetu ulatwia wiare, ze nie zrobie krzywdy i ze zdjecia beda OK. mnie wyglad osobiscie lotto, ale zauwazylem pozytywny wplyw na osobniki po drugiej stronie obiektywu :-)

a jesli jakosc materialow dla kogos nie ma znaczenia, to przepraszam.

ale ja chyba niemodny jestem, bo aparat traktuje jako aparat, a nie jako skaner do generowania megapikseli. komfort obslugi i trwalosc sa dla mnie wazniejsze niz ilosc czy ostrosc megapikseli. g... mi z tych megapikseli wyniknie, jesli w srodku wyjazdu na Singapur klamot padnie (bo sie zawilgoci, ktos go uderzy, czy odpadnie mu przycisk) i nie bede mogl robic zdjec taka brutalna, ale prawdziwa logika
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    umowmy sie, ze jak mam godzine na obfocenie jakiegos ciekawego miejsca, to wole taka Sigme niz zestaw stalek czy L-ek o krotszym zakresie. bo dzieki wygodzie 18-200 (czy 18-125 w moim przypadku) moge po prostu robic zdjecia i skupic sie na wyborze kadru, nie przekrecaniu obiektywow.

podstawowa zasada mowi: najpierw w ogole trzeba zrobic zdjecia, zeby potem dywagowac na temat jakosci. a zdjecia robi sie majac obiektyw na korpusie, a nie co chwile wymieniajac szkielka.

najbardziej brutalne dla swiatopogladu osob zakochanych w literze "L" jest to, ze wydawnictwa bez zajakniecia lykaja takie fotki. malo, ze robione kiepskimi zoomami w DSLR! spokojnie jakosciowo akceptowane sa fotki z hybryd typu Canon G5 czy Minolta A1. ogromna wiekszosc fotoedytorow ma gleboko w d... ile pikseli jest w pikselach, byle zdjecie bylo interesujace, mialo odpowiednie ujecie wlasciwego tematu, jakas tam ostrosc, dobry kolor i przyzwoita tonalnosc. koniec kropka.

nie slyszalem jeszcze, zeby jakikolwiek normalny klient poszukiwal zdjec kart testowych

pozdrawiam
    i polecam jednak zwykle robienie zdjec, zamiast kontemplowania ostrosci pikseli.
    To jest kwintesencja zdrowego podejscia do tematu.
    Podpisuje sie pod tym "oboma rekoma i nogoma". Od dzisiaj "akustyk - i wszystko jasne".

PS. A popatrzcie na "akustyczne" fotki. Jezeli dobrze pamietam to byla w stopce i Sigma 18-125.
    Idzie Panie nowe....

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Nagrody EISA sa przyznawane "aby klient wiedzial co ma kupowac". I dzieje sie to nie tylko w branzy foto. Werdykt zawsze wywoluje dyskusje w kregach zwiazanych z tematem/kategoria czego dowodem jest i ten watek. I o to chodzi. To taki "chwyt marketingowy". A czy dany sprzet jest warty nagrody (czyli najlepszy w danym roku) to juz jest chyba jest kwestia osobistych potrzeb i preferencji potencjalnego uzytkownika. Jezeli ktos chce dokonac swiadomego wyboru to i tak musi miec wlasne zdanie.
    Idzie Panie nowe....

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pietro
    Nagrody EISA sa przyznawane "aby klient wiedzial co ma kupowac". I dzieje sie to nie tylko w branzy foto. Werdykt zawsze wywoluje dyskusje w kregach zwiazanych z tematem/kategoria czego dowodem jest i ten watek. I o to chodzi.
    Otóż to. To tak jak z "Chinką ciku-cikulinką" - nieważne czy mówią dobrze, czy źle - grunt żeby mówili.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Dobra, przekonaliście mnie - zamawiam tę Sigmę
    Ale oczywiście 100-300 EX HSM o ile mnie pamięć nie myli?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ciekawostka!
    A magma.pl co mówi - oficjalny dealer sigmy w Warszawie?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To fakt - tani nie są

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Ciekawostka!
    A magma.pl co mówi - oficjalny dealer sigmy w Warszawie?

ze kim oni sa??

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów