Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 74

Wątek: Umówienie się na plener z koleżanką..

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 0wc4 Zobacz posta
    tak pójdzie z psiapsiułą
    Co to jest psiapsiuła? psia co? maskotka?

Początki nałogu

Domyślnie

Trzymadło do blendy ;-)
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Owned
    No ale taka prawda... Tylko że zazwyczaj jest to trzymadło tymczasowe (po dłuższym czasie narzeka i się wyczerpuje)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GOP

Domyślnie

A do tego mówi wykrzyknikami, podskakuje i zaplątuje się w kable, przewracając na siebie lampę z parasolką i tło.

Jedyny pożytek, to taki, że będzie raz, następnym razem skutecznie przekona niepewną modelkę, że ona MOŻE iść sama, ba POWINNA iść sama.
    D 400D + kit,50/1.8+70-210/4 & Praktica LLC 35/2+50/1.8+80/1.8 & dalmierzowy Kiev 53/2
    (czyli - w sporej części - foto-spadek)
    Nie znam się, ale nadrabiam entuzjazmem.

Bywalec

Domyślnie

Wez jakas kolezanke na spacer, wez aparat ale jej nic nie mow o zdjeciach, podczas spaceru pstryknij kilka, pokarz jak ladnie wychodzi itp, potem spytaj sie jej czy tez mozesz foty umiescic na np nk. Wrzucisz kilka spacerowych to juz inne kolezanki beda widzialy, ze umiesz foty robic i same beda sie zglaszac tym bardziej jak jeszcze sie uczysz i w szkole pewnie masz duzooooooo dziewczyn wiec poczta pantoflowa wiadomosc o Tobie tez sie rozejdzie. Na poczatku trudno znalesc bo sie boja czy Tobie wlasnie o foty chodzi a nie o co innego.Po jakims czasie z jakims dorobkiem idz na maxmodels.pl i tam dzialaj, problemow ze znalezieniem modelki tam nie bedziesz mial Od czegos trzeba zaczac, poczatki sa trudne, ale od czego sa tez kolezanki Moze to co Ci napisalem pomoze, bynajmniej ja tak robilem i jakos na brak modelek nie narzekam teraz
    Ostatnio edytowane przez coca ; 29-06-2009 o 01:47
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

myślę że ciekawa lektura dla czytelników tego wątku:
    http://www.studiowplecaku.pl/dlaczeg...temu-zaradzic/
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

Zgodze się z tym że dla szaraka profesjonalista to ktoś kto ma tele ,) tak jak mówi ArtMoon biegasz z 50tka 1.2 i cisza podepniesz samyanga 650-1300 i jestes dla nich bohaterem ,) Także kolego bierz samyanga bodajze za jakies 800zł i na pelnej dziurze mam na mysli F8.0 powychodzą Ci portrety nie daj sie :P
    A jak sie zadna nie zgodzi, możesz takiego wystawić przez okno i improwizować
    Mało to przechodniów na ulicy ?

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Nie wiem czy to pomoże, ale zawsze to rada. Sprawdziłem eksperymentalnie, że przy namawianiu kobiet na zdjęcia przydaje się ładny na sobie

Wg mnie axe czerwony działa najlepiej (czekoladowy też dobrze, ale nie aż tak).. przyrost powiedzianych "tak" (dla zdjęć) wyniósł jakieś 160% normy
    Wydać się to możne głupie, ale można posprawdzać jeszcze inne i wybrać "zapach dla fotografa"
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez E.3 Zobacz posta
    Wg mnie axe czerwony działa najlepiej (czekoladowy też dobrze, ale nie aż tak).. przyrost powiedzianych "tak" (dla zdjęć) wyniósł jakieś 160% normy
    Dobre..

Ja z kolei już parę miesięcy temu sprawdzałem jak laski lecą na ciuchy

Okazało się, że nawiększe wzięcie miały: czarna koszula firmy SMOG z długim rękawem kupiona w New Yorkerze za 89zł, o składzie materialowym: 80% Bawełna, 20% Poliester) z odpiętymi guzikami na samej górze i dole, do tego długie jeansy rozszerzane na nogawkach w kolorze ciemnogranatowym o wartości RGB (26, 52, 86), wytarte na kolanach do wartości (66, 84, 112) z niewielkim promieniem gradientu.. (skuteczność: nieco ponad 60%)

Nieco mniejszym zainteresowaniem cieszył sie ubiór codzienny, tj granatowa bluza z kapturem kupiona w Housie za 79.99PLN w promocji, z czarnymi spodniami sztruksowymi, gdzie całość dopełniały szarne buty Nike'i ze złotymi logami po bokach, które niestety były zakryte przez nogawki;-) (skutecznośc: ok. 47,6%)

Totalną klapą okazał się strój biznesmena, czyli czarny garniak z Próchnika uszyty w 100% z lsniącej i gladkiej wełny z podszewką zawierajacą 55%Poliestru, i w 45% włókna wiskozowego. Pod spodem biała koszula z długim rękawem w lśniace prążki pionowe oddalone o 0,0045m od siebie. Całości dopełniała torba z 17" laptopem.. Ten strój sprawdziłem tak tylko "przy okazji", żeby nie było, że na plener zabieram się w garniakach:-) (skutecznośc: 0%)

PS: We wszystkich przypadkach sam musiłem prosić modelki o pozowanie, żadna nie podbiegła do mnie z drugiego końca ulicy z zapytaniem, czy zrobię jej zdjęcie:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

"Zapach dla fotografa"? O! Takiego wątku jeszcze chyba nie było
    Bo ja wiem... To chyba nie inaczej niż standardowo dla faceta.
    W kontakcie bezpośrednim zawsze ktoś ubrany schludnie i pachnący robi lepsze wrażenie niż w zapoconym t-shircie i obwisłych portkach Ostatnio sprawiłem sobie niebieskie kenzo i mi się podoba, ale nie miałem jeszcze okazji sprawdzać przy kontakcie z modelką. Wtorek, środa sprawdzę na bydgoszczankach
    Biała puma jest też całkiem ok i tania.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Okazało się, że nawiększe wzięcie miały: czarna koszula firmy SMOG z długim rękawem kupiona w New Yorkerze za 89zł, o składzie materialowym: 80% Bawełna, 20% Poliester) z odpiętymi guzikami na samej górze i dole, do tego długie jeansy rozszerzane na nogawkach w kolorze ciemnogranatowym o wartości RGB (26, 52, 86), wytarte na kolanach do wartości (66, 84, 112) z niewielkim promieniem gradientu.. (skuteczność: nieco ponad 60%)
    Jaka dokładność!!! Iście miclesowska
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 12-07-2009 o 23:46 Powód: Automerged Doublepost
    C-F-K - forever

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów