ok. dzięki za odpowiedź następnym razem postaram się mowić z większą pewnością siebie.. i będę próbował, a co tam;]
ok. dzięki za odpowiedź następnym razem postaram się mowić z większą pewnością siebie.. i będę próbował, a co tam;]
Moja rada jest taka. Krok 1. Zrob sobie jakas prosta galerie w necie, wrzuc tam najlepsze twoim zdaniem zdjecia, napisz moze cos o sobie. Krok 2. Pytaj prosto z mostu. Jesli dziewcze bedzie sie wahalo (nic na sile) daj jej swoja wizytowke (wczesniej takowe trzeba zrobic) z mailem, tel, namiarami na twoja galerie i popros o kontakt jakby sie namyslila. Wroci do domu, obejrzy zdjecia, spodobaja sie to tez bedzie takie chciala. Proste![]()
Tak, najlepsza metoda to mieć już swoją galerię. Wtedy tylko dajesz dziewczynie namiar na swoje folio i informujesz że jeśli miałaby ochote na sesję to Ty zapraszasz. Pierwszy raz najgorszy, następne razy pójda jak po maśleMożesz zawsze skorzystać np. z www.maxmodels.pl jest tam mnustwo początkujących modelek i z pewnością coś złowisz.Powodzenia!
koniecznie pokaż odbitki od razu - nie wszystkim chcesz się przecież wchodzić na jakąś stronę
ja bym jeszcze dodał, że zanim kogoś zaprosisz na sesję, powinieneś być na tyle pewien swoich możliwości, że ta osoba będzie z wyników zadowolona
A jak ktoś zaczyna i nie jest pewny swoich moliwości? :-D Mówicie o zachowaniu wręcz profesjonalisty, a ktoś jak zaczyna swoją przygodę z fotografią na pewno nie jest pewny dobrych wyników końcowych i nie zawsze ma portfolio, czy nawet jakieś dobre zdjęcia do zaprezentowania.
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
niestety to co napisał 'panmateusz' dokładnie mnie opisuję, gdyś tak na prawdę dużo robiłem makrofotografi i ogólnie natury i chciałem troche się podszkolić z dziedziny bardziej ludzkiejnie mniej będę dokonywał więcej prób i kiedyś zacznie mi wychodzić;]
pozdrawiam
Próbuj i sie nie zrażaj. Największym problemem nieśmiałych facetów jest to, że zbyt poważnie traktują wszelkie odmowy. Jak pstrykasz fotki, to masz 10/10 super? Pewnie nie i traktujesz to jak coś normalnego. Z dziewczynami też tak jest. To normalne, że nie wszystkie się zgodzą. No i ja bym nie używał słowa "plener". Dla nieobeznanych z tematem może to zabrzmieć jak "krzaki"
. Pomysł z galerią w internecie wydaje się dość dobry.
to ja Ci powiem tak - jezeli masz problem z niesmialoscia to zrob sobie na naszej klasie album ze swoimi zdjeciami. potem szukaj wsrod swoich kolezanek i ich kolezanek ludzi, ktorzy Ci pasują i zaproponuj.
Tobie łatwiej przez internet na pewno napisac.
Oni od razu widzą, ze potrafisz zrobic zdjecia.
Maja czas do namyslu.
Nie widac Twojej niesmialosci
Poza tym mogą zobaczyc ze macie wspolnych znajomych i poczuc się pewniej. Kilka modelek w ten sposob poznalem, potem same zaczely sie zglaszac jak u kolezanek zobaczyly zdjecia podpisane moim imieniem nazwiskiem
Na poczatek zeby nie robic podejrzen mozesz namowic kumpla, siostre, kuzynke, dobra kolezanke. Nie musi byc piekna, chociaz wiadomo ze zdjecie oceniamy tez przez pryzmat modela. Wazne zeby Twoje zdjecia byly na poziomie.
Warto mieć co pokazac kiedy oferujesz, nikt nie lubi sie zgadzac na cokolwiek w ciemno.
Dokładnie jak Radzi Loome -ja zaczynałem od założenia profilu foto na nk.nie ma co ukrywać-tam najłatwiej jest upolować dziewczyny-jak już będziesz miał jakiś tam niewielki dorobek-to maxmodels-tam już laski wiedzą czego chcą-Pozdrawiam