Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Obiektyw do Canona 40d

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

A z tych 2ch propozycji najlepszy wg mnie jest wyselekcjonowany Tamron 17-50 f/2.8 ;P
    Piekny obrazek od 2.8, celny AF (niestety glosny i umiarkowanie wolny) i brak mu ISa - za to kosztuje mniej niz polowe ceny Canona i mniej o kilka stowek od Sigmy.

PS polecam szukajke
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    A z tych 2ch propozycji najlepszy wg mnie jest wyselekcjonowany Tamron 17-50 f/2.8 ;P
    Piekny obrazek od 2.8, celny AF (niestety glosny i umiarkowanie wolny) i brak mu ISa - za to kosztuje mniej niz polowe ceny Canona i mniej o kilka stowek od Sigmy.

PS polecam szukajke
    Co do celny AF - popróbuj w złych , ciemnych warunkach to zmienisz zdanie... AF owszem jest głośny ale wcale nie taki wolny. Jak masz kasę to bierz Canona. Sigma 18-50 to jedno z najmniej udanych szkieł tej firmy
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Co do celny AF - popróbuj w złych , ciemnych warunkach to zmienisz zdanie...
    Z 10 koncertów tym szkłem zrobiłem i jedyne do czego można by się przyczepić to odgłosy - zdjęć nieostrych miałem może 5% a warunki na 2.8-1/30-3200.

Kwestia egzemplarza pewnie...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endrju Zobacz posta
    Tamron 17-50 + czerwone-wspomagacze z 430ex II i AF daje sobie radę nawet w ciemnościach.
    Sprawdzone.
    Tyle to też wiem ale nie wszyscy muszą mieć zewnętrzną lampę czy też nie zawsze chce się jej używać...

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Z 10 koncertów tym szkłem zrobiłem i jedyne do czego można by się przyczepić to odgłosy - zdjęć nieostrych miałem może 5% a warunki na 2.8-1/30-3200.

Kwestia egzemplarza pewnie...
    Może współpracy z konkretna puszką. Znaczy ja nie mówię żeby to była tragedia, ale on lubi sobie nie trafić przy 17mm w trudnych warunkach. Na 50mm - 0 zastrzeżeń. Główna bolączka to słaby dół...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów