Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Komary są groźne dla 300D

Początki nałogu Awatar maro25
    Miasto
    Skawina

Exclamation Komary są groźne dla 300D

Uwaga na środki odstraszające komary w aerozolu np OFF jeśli choć trochę tego środka dostanie się na gumę pokrywającą rączkę w 300D spowoduje to jej deformacje lub odchodzenie. Nie wiem czy dotyczy to innych aparatów ale co do 300D jestem tego niestety pewien a jak by kogoś to interesowało to pod gumową okładziną rączki jest czarny plastik

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Hmmmm... ciekawe. Jestes pewny, ze to od tego?
    A co do tego, ze pod spodem jest czarny plastik, to jest to dowod przewrotnosci Canona W wersji czarnej pod tym jest pewnie srebrny plastik
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maro25
    Uwaga na środki odstraszające komary w aerozolu np OFF jeśli choć trochę tego środka dostanie się na gumę pokrywającą rączkę w 300D spowoduje to jej deformacje lub odchodzenie.
    Aż strach samemu się tym popsikać...
    BTW, ja tam nie czyszczę aparatu OFF'ami...

Miasto
    Skawina

Domyślnie

eternus - raczej tak, bo się popsikałem OFFem również na dłoniach nawet mi przez myśl nie przeszło że coś może się stać a tu nagle patrzę że się coś dzieje z tą gumą. raczej nic innego nie mogło mieć na to wpływu

Domyślnie

hmm, ja chodzilem taki wypsikany offem przez tydzien ze az mnie zatykalo (pobyt w lesie nad jeziorem ), jednak dloni nie psikalem ale napewno cos sie dostalo. Niemal caly czas chodzilem z aparatem (tez 300d) i nie widze podobnych efektow ubocznych.

Miasto
    Skawina

Domyślnie

ja też przez półtora roku odkąd mam 300D na każdą wyprawę chodziłem dokładnie popsikany OFFem, ale pewnego dnia popsikałem sobie dłonie i od razu chwyciłem aparat (nie poczekałem nawet jak wyschnie) jak aparat nie ma styczności z ciekłym płynem to na pewno mu się nic nie stanie, po prostu trzeba uważać żeby dłońmi nie nanieść na tą gumę trochę tego płynu lub mając zawieszony aparat na szyi przypadkiem nie popsikać go lub w jakiś inny sposób
    Ostatnio edytowane przez maro25 ; 17-08-2005 o 17:38

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja kiedys psikałem sie OFFem jak miałem zegarek na ręce i troche padło na szkiełko od tego zegarka tego płynu. I do teraz zostały smugi o_O wiec uwaga tez na obiektywy :}

Ryszard
    Guest

Domyślnie

czyzby obiektyw byl z plastyku ?, tak jak zapewne szklo zegarka,

Krzycho
    Guest

Talking

Na opakowaniu OFF jest napisana aby nie psikac plastikowych części garderoby: zamki, pończochy , itp.Jeden ze składników tego preparatu powoduje zmiękczanie i rozpuszczanie plastikowych elementów!!!!!!!!.Uwaga na plastikowe aparaty........

Dopiero zaczyna Awatar M-S
    Miasto
    Ruda Sl.

Domyślnie

ogólnie przed używaniem 3setki trzeba dokładnie myć ręce i w ogóle własciwie starać się jak najmniej dotykać aparat...
    300D(afro;-) )@wasia + KIT + Sigma 70-300 APO DG + 2 x UV HMC + 1GB Kingston HS + torba Soligor + statyw + plany :] na codzien Sony T3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów