Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: eBay - TANI SPRZĘT Z EUROPY

szu
    Guest

Domyślnie eBay - TANI SPRZĘT Z EUROPY

Witam,

Szukając taniego egzemplarza 135 2.0 L znalazłem na eBayu taką oto aukcję (jest jeszcze kilku innych sprzedających w podobnych cenach)

http://cgi.ebay.pl/CLA-OBIETTIVO-CAN...QQptZObiettivi

Cena 872 EURO jest calkiem atrakcyjna, pytanie czemu?
    Czy ktoś z Was kupował sprzęt z Włoch i czemu mają tak tanio?

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Włosi coś kombinują. 'Moi" chińscy dostawcy nie wysyłają do Włoch, a do Polski bez problemu.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Nie wysyłają, bo poczta włoska działa gorzej niż polska. Za dużo paczek nie dochodzi.

Ogólnie to chyba we Włoszech wszystko jest jeszcze bardziej popsute niż w Polsce.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to uważasz za dobrą*ofertę ? w polsce można kupić*za 4400. więc 700zł to nic dziwnego względem Polski.
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja z kolei znalazłem coś takiego:

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-CANON-EF-8...d=p3286.c0.m14

Myślicie ze warto ? Wychodzi niecałe 1400 zł

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Czy 100-150zł różnicy w cenie jest dla Ciebie okazją? Bo dla mnie nie. Było by, ale jakby nowy lens kosztował powiedzmy 1000zł z przesyłką.
    Kupienie nowego 10-22mm (z osłoną i skarpetą) za ok 1900zł albo używkę 85/1.8 za ok 800zł to jest okazja, ale tego już nie powtórzę bo Yen daje popalić innym walutom
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Czy 100-150zł różnicy w cenie jest dla Ciebie okazją? Bo dla mnie nie. Było by, ale jakby nowy lens kosztował powiedzmy 1000zł z przesyłką.
    Kupienie nowego 10-22mm (z osłoną i skarpetą) za ok 1900zł albo używkę 85/1.8 za ok 800zł to jest okazja, ale tego już nie powtórzę bo Yen daje popalić innym walutom
    Nie wiem, nie kupowalem nic z osłoną czy skarpetą. Logika wskazuje na to że majac dwa takie same towary w rożnych cenach, wybrać tańszy. Pytanie tylko czy nie ma żadnego haka w takiej aukcji angielskiej w porównaniu z tym co mozna kupic na alledrogo.

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie problem może być w Przysłowiowym "haku". Ostatnio przymierzałem się do większych zakupów w UK. Znalazłem sklep internetowy, który był tańszy (od np. Jessops'a) o 20 -30%. Sprawdziłem ten sklep i okazało się, że jego adres to zwykła skrytka pocztowa Kiedy już znalazłem opinie o tym sklepie (co było dosyć trudne) okazało się, że na ok 10 opinii tylko 1 jedna jest pozytywna (sic!) Mój kumpel kupił w takim "okazyjnym" sklepie laptopa. Gdy miał z nim problem odesłał go w ramach gwarancji. Czekał na odpowiedz ok 2 m-cy. A gdy już się doczekał to napisali mu, że laptop jest połamany - i takiego im przesłał. Kontaktował się w tej sprawie z prawnikiem, ale dochodzenie swoich praw w wypadku takich "okazyjnych" sklepów i ofert przypomina walkę z wiatrakami Osobiście wolę zapłacić tyle ile chcą 100%-owo pewne sklepy niż zaoszczędzić nawet 30% w jakimś nie pewnym sklepie internetowym - bo może się okazać, że stracę całą kasę lub zostanę z bublem.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Za mała różnica cenowa by na to iść, musisz doliczyć jeszcze przesyłkę międzynarodową, a tu masz w PL.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Tutaj wychodzi ponizej 1400 zł z przesyłką i jest gwarancja roczna canona. Niby pozytywy koles ma ale ile sa warte to nie wiem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów