Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Mocowanie EF

marcin88
    Guest

Domyślnie Mocowanie EF

Witam,

Mam zamiar kupić canona 1000d , wczoraj przeglądając obiektywy na allegro do tego systemu natknąłem sie na Sigmę 70-300 4-5.6 APO z mocowaniem EF, była w atrakcyjnej cenie więc kupiłem, ale zastanawiam sie czy obiektyw będzie współpracował z 1000d??

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Do tego aparatu pasują wszystkie obiektywy z oznaczeniem mocowania EF oraz EF-s, produkowane przez canona lub inne firmy np tamron, sigma

marcin88
    Guest

Domyślnie

Dzięki za szybką odpowiedź, więc mogę odetchnąć

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Z tym obiektywem akurat możesz (ale nie musisz) mieć problem. Starsze Sigmy nie pracują zbyt dobrze z cyfrowymi EOSami. Podaj linka do aukcji to postaramy się Ci pomóc.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

To jest Sigma ze starszej serii. Sprzedawca pisze, że obiektyw pracuje z cyfrowymi, więc trzeba mu zawierzyć. Problem polega na tym, że przez jakiś czas Sigma przeprogramowywała procesory w starszych obiektywach aby współpracowały z cyfrowymi. Ten mógł być przeprogramowany. Jak dostaniesz obiektyw musisz sprawdzić czy możesz zrobić zdjęcie przy domkniętej przysłonie (na w pełni otwartej działają wszystkie). W razie czego masz miesiąc gwarancji, więc się nie martw.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

oj dobrze sprawdz bo moze sie okazac ze bedzie dzialal tylko na pelnej dziurze
    pozdrawiam

marcin88
    Guest

Domyślnie

no właśnie, w ten miesiąc gwarancyjny muszę kupić aparat albo znaleźć kogoś z canonem, wtedy się okaże , dzięki za info

Uprawnienia umieszczania postów