Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: SCA 3101M1 a SCA3102M3

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie SCA 3101M1 a SCA3102M3

Powiedzcie mi jaka jest różnica między tymi kostkami do Metza i która z nich ewentualnie pracuje w pełnym TTL-u z cyfrą

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    Powiedzcie mi jaka jest różnica między tymi kostkami do Metza i która z nich ewentualnie pracuje w pełnym TTL-u z cyfrą
    tutaj wszystko na ten temat: http://www.metz.de/en/photo-electron...a-adapter.html
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    Niestety na tej stronie nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Dziwna sprawa, ale producent podaje, że zarówno do Canona EOS 50 jak i EOS 5D potrzebna jest kostka SCA 3102M3 z kablem SCA 3045, w 50-tce pełny TTL działał bez problemu z SCA 3101M1 z kablem SCA 3000C z cyfrą niestety nie działa. Czy ktoś ma doświadczenie z tym systemem SCA i mógłby podpowiedzieć czy zmiana kostki na 3102M3 i kabla na 3045 spowoduje prawidłowe działanie pomiaru światła i sterowania błyskiem w cyfrze.
    Odkurzyłem po prostu dobrą lampę ze starych "analogowych" czasów i postanowiłem sprawdzić czy da się z nią coś zrobić by była przydatna jako dodatkowa lampa działająca w TTL-u do cyfaka

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    Niestety na tej stronie nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Dziwna sprawa, ale producent podaje, że zarówno do Canona EOS 50 jak i EOS 5D potrzebna jest kostka SCA 3102M3 z kablem SCA 3045, w 50-tce pełny TTL działał bez problemu z SCA 3101M1 z kablem SCA 3000C z cyfrą niestety nie działa.
    [ciach]
    Przegladnij instrukcje cyfrowego aparatu i poszukaj tam informacji jakie tryby lamp blyskowych obsluguje korpus. Po prostu korpus nie jest zgodny w dół.
    Uzywam młotki Metz'a w trybie A. Dawalo radę 20 lat temu. Daje i teraz.
    Ostatnio edytowane przez mrek ; 15-06-2009 o 23:39
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uprawnienia umieszczania postów