Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 580EXII i tajemnica jednego gniazda.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 580EXII i tajemnica jednego gniazda.

Cześć.
    W rzeczonej lampce pod zaślepkami jest umieszczone gniazdo do wyzwalania lamp studyjnych. Z różnych względów byłoby mi wygodniej korzystać z niego, niż z gniazda w aparacie. Mam tylko zagwozdkę jak to cholerstwo uaktywnić. W instrukcji nic nie znalazłem, ale dysponowałem tylko pdfem z sieci bez rysunków. Może ktoś mi podpowie?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Jeżeli chodzi Ci o PC to służy ono raczej do wyzwalania 580tki przez aparat. Wątpie, żeby dało się wyzwolić cokolwiek przez lampę poprzez złącze PC. Cała filozofia to zamknięcie obwodu - trzebaby było sprawdzić, czy lampa błyskając zamyka wewnątrz obwód.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem, jak ten styk się nazywa. Chodzi mi o ten na samym dole, najbliżej stopki z okrągłą gumową zaślepką. O tym piszesz? Mam nadzieję, że nie, bo w aparacie to samo gniazdo służy do wysyłania sygnału a nie odbierania..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tak. To jest takie samo złącze jak w starych lampach od Zenita, Prakticy, itp.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uprawnienia umieszczania postów