Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Oswietlenie ciagle na sale

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Oswietlenie ciagle na sale

Moze ktos moglby doradzic , bo uzywa badz wie w temacie co warto kupic , chodzi o swiatlo ciagle na sale , wesele , dajmy na to 6m na 8m i 3-3.5m wysokosci , 3 kolorki rozne. Jaka moc , jaki "typ" swiatla , czy zarowki kolorowe czy filtry i ewentualnie jakiego rzedu to sa kwoty ( to czasem ma byc dodatek jedynie a nie sprzet pro z gornej polki ).
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Moze ktos uzywal/pracowal z takim czyms np

http://www.allegro.pl/item671644324_...ar_3_lata.html

?
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Ciekawe te lampy
    Każde lampy światła ciągłego grzeją się, więc ich położenie nie może być przypadkowe. Do tych lamp musiałbyś mieć statywy czy inny system mobilnych zawieszek czy stojaków. Razem z okablowaniem, filtrami itp. byłby to już całkiem spory bagaż i inwestycja. Miałoby to plus taki, że mógłbyś dokasowywać młodych za prace oświetleniowe na sali, a przy okazji światło nie zaskakiwałoby Cię na imprezie i było powtarzalne w schematach.
    Pomysł ciekawy, ale wykraczający poza reportaż ślubny. Nie wiem czy nie potrzebowałbyś jakiś papierów na takie instalacje (odp. za zdarzenia w wyniku nieprzewidzianego wypadku tj: pożaru czy porażenia), ktoś mógłby chcieć się przyczepić.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Światło stałe na wesele? Przecież takim oświetleniem rozwalisz cały nastrój zabawy. Chciałbyś, żeby na Twoim weselu sala taneczna była rozświetlona jakimiś reflektorami?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jaki nastroj ? Ponurej ciemne dziury gdzie swieca dwa kinkiety ? ;]

Tam gdzie jest nastroj nie mam zamiaru go psuc , natomiast wiem tez jak na "zwykla" sale wplywa dostawienie 2-3 kolorowych swiatel odpowiednio ustawionych i jaki to tworzy dopiero "nastroj". Te reflektory nie rozswietlaja na tyle sali zeby ja przytlaczaly jakos.
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Spokojnie , ledy sie nie grzeja ;] , to nie halogen 500w , wiec swoja droga plus.
    Generalnie taki zestaw 2-3 ze statywem , wylacznik radiowy i koszt ok 1200 zl wychodzi.
    Traktuje to jako hmm pomoc , dodatek , przy dennych salach ktore czasem nie maja kompletnie zadnego oswietlenia parkietu do tanczenia. Zazwyczaj czy to dj czy oriekstra newet ma , ale i kamerzysta ostatnio mnie zaskoczyl podobnym zestawem i to faktycznie jest dobry pomysl.

Sa tez inne "swiecidelka" rozne , ale takie cos wypada chyba najlepiej.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

obawiam się że to co pokazałeś ma 2 wady: po pierwsze są to diody czyli mają dziurawe widmo (z WB będzie duży problem).. no i nie mają odpowiedniej mocy - chyba że byś ze 20 takich powiesił to by coś dało.. a jaki jest problem żeby postawić lampy błyskowe i nimi świecić ? na weselu nie masz robić klimatu tylko zdjęcia..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Te swiatla sa mocne ( youtube i troche filmikow ) , zakladam ze sala to nie kompletna nora , a te swiatelka mialy byc dac troche koloru czasem jakas kontre itp. Swieca kolorami wiec z WB dlaczego mial by byc jakis problem wiekszy ?

O blyskowych tez mysle , ale no mam watpliwosci czy takie blyskanie komus w twarz czasem jest dobre , poza tym chcialem miec hmm wieksza kontrole i swobode , a takie ciagle daja taka mozliwosc , raze tak popracowalem i generalnie takie rozwiazanie przy przypasowalo , z efektu i ja i mlodzi byli zadowoleni.
    no comment...

Coś już napisał

Domyślnie

Ogólnie pomysł bardzo dobry, nie wiem tylko czy konkretnie te lampy będą odpowiednie/wystarczające. Na ostatnim ślubie kamerzysta wjechał z takim sprzętem na salę i dało to całkiem ciekawy efekt na zdjęciach na sali. Praktycznie nie używałem lampy w tej sytuacji (podobnie kamerzysta) za wyjątkiem akcji z tortem kiedy to były wyłączone. Były to cztery klasyczne lampy światła stałego (sterowanie ze zwykłego pilota na gniazdka) z założonymi kolorowymi filtrami przez większość imprezy. Oczepiny, itp sytuacje bez filtrów na biało. Niestety nie wiem jakiej mocy były lampy.
    Jeżeli się zdecydujesz konkretnie to napisz co wybrałeś i jak się sprawuje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a jaki jest problem żeby postawić błyskowe i nimi świecić ? na weselu nie masz robić klimatu tylko zdjęcia..
    osobiście, jako gość w takiej imprezie nie chciałbym uczestniczyć; poza tym jak dla mnie to i tak cały czas ludzie zbyt bardzo zwracają uwagę na fotografa i kamerzystę a taki rozwiązanie całkowicie zniszczyło by kamuflaż
    Ostatnio edytowane przez tmkwol ; 09-07-2009 o 00:27 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Moze ktos uzywal/pracowal z takim czyms np

http://www.allegro.pl/item671644324_...ar_3_lata.html

?
    Tak :-D. Daje bardzo "piękne" zimne światło (mowa oczywiście o bieli). Artus ma nosa - z WB problemy murowane. Co do mocy jest duża ale świeci to dość kierunkowo - plamami rzekłbym. To już dużo lepszym IMO pomysłem jest zastosowanie do tego celu konwencjonalnych Par-ów ze zwykłymi (najlepiej rozpraszającymi) żarówkami (typ MFL bodajże). Dają dużo przyjemniejsze światło ale to znów spore obciążenia (najsłabsze mają po 300W) - także warto mieć pojęcie o elektryce. Co do sterowania to najlepiej oczywiście poprzez dmx-a. Co do sterowników typu pilot z marketu owszem ale pod warunkiem, że na sali nie ma nagłośnienia podłączonego na tej samej fazie.
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Światło stałe na wesele? Przecież takim oświetleniem rozwalisz cały nastrój zabawy. Chciałbyś, żeby na Twoim weselu sala taneczna była rozświetlona jakimiś reflektorami?
    To znaczy jak jest zabawa taneczna to ja sobie w ogóle nie wyobrażam czegoś takiego, bo wtedy światło robią DJ-e czy wodzireje i na ile ich znam (a znam wielu) to alergicznie reagują na to jak im się ktoś wcina 8).

Jaki nastroj ? Ponurej ciemne dziury gdzie swieca dwa kinkiety ? ;]

Tam gdzie jest nastroj nie mam zamiaru go psuc , natomiast wiem tez jak na "zwykla" sale wplywa dostawienie 2-3 kolorowych swiatel odpowiednio ustawionych i jaki to tworzy dopiero "nastroj". Te reflektory nie rozswietlaja na tyle sali zeby ja przytlaczaly jakos.
    Hmmm... nie jest to takie proste. To zależy od wielu czynników. Nie ma co tego rozwijać. Poza tym nie wyobrażam sobie jak wygląda wesele bez muzyki i świateł. No ale w sumie to już mnie nic nie jest w stanie zaskoczyć.

Generalnie uważam, że targanie tego do celów zrobienia nastroju na potrzeby fotografa za bezsens.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-07-2009 o 01:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów