Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Ostrość pytanie

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Jest GIT - działa i to się liczy
    Pozdrawiam...
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Dopiero zaczyna Awatar sh4de

Domyślnie

jeszcze wznawiając topic, bo nie wiem czy to dostrzegacie, zdjęcia podostrzone tym algorytmem mają taki efekt, że "kolą w oczy" rozumiem, że można mniejszy sharpnesss ustawić, ale widziałem zdjęcia z dużą ostrością delikatniejsze, nie pomaga tu nawet subpixel antyaliasing. Dałoby się coś z tym zrobić?
    450d | 10-22mm | 55-250mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sh4de Zobacz posta
    jeszcze wznawiając topic, bo nie wiem czy to dostrzegacie, zdjęcia podostrzone tym algorytmem mają taki efekt, że "kolą w oczy" rozumiem, że można mniejszy sharpnesss ustawić, ale widziałem zdjęcia z dużą ostrością delikatniejsze, nie pomaga tu nawet subpixel antyaliasing. Dałoby się coś z tym zrobić?
    Sprawdź czy masz najnowsza wersje wtyczki, bo modyfikowałem algorytm. Aktualna wersja generuje znacznie mniejszy aliasing.

Możesz też zapoznać się z narzędziem, opisanym przeze mnie w tym wątku. Narzędzie to wykorzystuje najnowszą wersję mojego algorytmu.

Dopiero zaczyna Awatar sh4de

Domyślnie

Okej dzięki Pebal

tutaj moja fotka podostrzona twoim algorytmem wartością na 10 bez opcji subpix.

pomijając jej niedociągnięcia techniczne, czy na niej widać silny aliasing?
    bo może się czepiam

450d | 10-22mm | 55-250mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sh4de Zobacz posta
    Okej dzięki Pebal

tutaj moja podostrzona twoim algorytmem wartością na 10 bez opcji subpix.

pomijając jej niedociągnięcia techniczne, czy na niej widać silny aliasing?
    bo może się czepiam
    Niewielki aliasing na lampach może przeszkadzać, ale to subiektywne odczucie.

Sprawdź, jak ta sama fotka, wygląda po zmniejszeniu programem SNS-Resizer, mojego autorstwa. W programie tym zaimplementowałem jeszcze nowszą wersję algorytmu ostrzenia, która w większym stopniu maskuje aliasing. Niestety, ta wersja algorytmu, nie została jeszcze zaimplementowane we wtyczce SmartSharpen.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów