Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 93

Wątek: Jaki obiektyw do zdjęć sportowych? Poradźcie !

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

ok, w takim razie napisz mi proszę jak sprawowało się to szkło (135L) podczas rajdów, nie było problemów z AF-em, ogniskowa wystarczyła, jakość obrazka? Jak masz jakąś fotkę zrobioną tym szkieł to z przyjemnością zobaczę

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Kolego, uczestniczysz w życiu tego forum - czemu po prostu nie poszukasz po naszych galeriach tematu odnośnie 135L? Wcześniej chciałeś nabyć 35L teraz znowu coś do sportu. Oj ludzie ludzie coś czuję, że nie długo na giełdzie ujrzymy 135L -sprzedam.

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Jest temat o 135 L, jest tam kilka zdjęć. Obejrzałem, ale co z tego. Chcę wiedzieć jak to szkiełko się sprawuje w konkretnej dyscyplinie, w tym wypadku w rajdach samochodowych. Nie interesuje mnie portret gdyż się tym nie zajmuję i ta dziedzina fotografii do mnie nie przemawia.

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    coś czuję, że nie długo na giełdzie ujrzymy 135L -sprzedam.
    Nie rozumiem

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Ja rozumiem za to dobrze
    liczę że dasz dobrą cenę i że będzie na gwarancji honorowanej w PL ;D
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

1. Kupisz to szkło, ale po pewnym czasie dojdziesz, że sport to nie to i odpuścisz.
    2. Pociągniesz ten temat. Dowiesz się kilkunastu nowych sprzętowych nowinek, a pod koniec napiszesz, że jednak nie kupiłeś. Tak było z 35L.

Nie wiem, co robisz w życiu i jakoś zbytnio mnie to nie interere, ale nie sądzisz, że głupotą było by wydanie pieniędzy w błoto na coś z czego będziesz korzystał sporadycznie?

Przeglądam, co i rusz Twoją galerię i zastanawia mnie dlaczego nie zabrałeś ze sobą chociażby 18-200 na rajdy? Wiesz, że nie trzeba mieć super szkieł by robić zdjęcia na rajdach? Ja korzystałem z 85/1.8 - obrazek nieziemski, ale rajdy czy wyścigi czy nawet stadion to spory wysiłek i niestety nie należy do prostych. Jeżeli masz to szkło (18-200) idź i zerknij sobie, co i jak. Bo może się okazać, że tylko dzięki Tobie zarobimy nowe szkiełko na giełdę.

Poza tym jeśli chodzi o jakość obrazka, to nie ważne czy zdjęcia będą portretowe czy rajdowe czy nawet dokumentów (no w tego akurat nie liczmy ) i tak zobaczysz to co oferuje obrazek.

135L, to bardzo dobre szkiełko pod crop idealne do sportu, ale w sporcie odnotować należy, że trzeba mieć naprawdę sporo krzepy by przekładać szkiełka na jednym korpusie z np. 135 na 50mm.

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

18-200 sprzedane

35L nie kupliłem bo po przeanalizowaniu i przestestowaniu stwierdzilem ze 24L będzie lepsze (bo szersze)

Na razie mam Tamrona 70-300 (nowego) ale nie satysfakcjonuje mnie to szkło. Chociaż w testach wypada podobnie jak 70-200 L f4, i chyba tylko to powstrzymuje mnie aby nie zamieniac go na L-ke

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kup 70-200/2.8mkII IS zakup na pewno na bardzo długie lata, tak naprawdę do każdego rodzaju fotografii. Wszelaki sport, eventy, koncerty, plenery, portret, zdjęcia rodzinne, na spacer z dziecmi...
    Chyba, że jesteś z tych co to im 70-200/2.8 za wielki i za ciężki (wielki i ciężki to jest 400/2.8!) Na siłownie nie chodzę a pucha z gripem, lampą i 70-200 nie jest dla mnie przeszkodą. Pracując nawet 8h nie trzymasz przecież przez całe 8h przy oku sprzętu...
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Jak radzą koledzy, jeżeli chcesz do rajdów to świetnie się sprawdzi 70-200/2.8 lub 135/2.
    Ten pierwszy jest dużo praktyczniejszy, drugi daje trochę lepszy obrazek. Czasem przy panoramowaniu przydałby się IS, ale rzeczywiście cena jest dość duża i jak poćwiczysz, to idzie bez problemu z ręki ustrzelić. Z dwóch powyższych wybrałbym raczej zooma. Jak znajdę chwilę, to wrzucę jakieś fotki z rajdów, mam tego sporo z obydwu szkiełek.
    A jak będziesz chciał sprzedać 24L, to chętnie kupię w dobrej cenie .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakuza144 Zobacz posta
    ok, w takim razie napisz mi proszę jak sprawowało się to szkło (135L) podczas rajdów, nie było problemów z AF-em, ogniskowa wystarczyła, jakość obrazka? Jak masz jakąś fotkę zrobioną tym szkieł to z przyjemnością zobaczę
    W czasach (wcale nie tak odległych) 135mm na kropie było czasem aż za wiele. Szkło rewelacyjne jeżeli chodzi o AF i obrazek. Muszę trochę poszperać w archiwum (trochę latek minęło) - jak coś znajdę to wrzucę. Ale i tak na Twoim miejscu mocno zastanowił bym się nad 70-200... Najlepiej 2.8, ale nie z musu.

Bywalec
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Ten pierwszy rajd jakoś przeboleje z tym 70-300 bo już za mało czasu zostało

24L na razie nie sprzedaje - w piątek przyszedł

Jakbyście coś znaleźli Panowie to proszę na pw albo tu, jak wolicie

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów