5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
4- obróbka nie za bardzo mi podchodzi, i Gdybyś robił z wyższego pułapu byłoby lepiej wg. mnie, bo buty za bardzo wyjeżdzają..
1-3 - poprawne
4 - jak już robić HDR to robić go dokładnie, bo teraz twarz młodego nie może się zdecydować czy jest biała, czy mulata ;p
Pozdrawiam![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
ludzka skóra tak nie wygląda ! ostrość pojechana, kontrast ?!
Wybacz ale słabizna ...
Gustaff ty to sobie chyba jaja robisz![]()
Ostatnio edytowane przez yerzu ; 12-06-2009 o 23:43
1 możebna, 2,3 średnie, a 4 katastrofa, popracuj nad jakąś fajniejszą obrógką w ps bo póki co foty wyglądają (poza straszną 4) jak wyciągnięte prosto z puszki
Skóra to niestety jest moja bolączka.
Nie potrafię wyciągnąć poprawnego koloru skóry...
Jakby mnie ktoś poinstruował jak manipulować krzywymi żeby nie spaprać tego odcienia skóry
Póki co zdjęcia były oddane w b/w więc kwestia koloru odpadła.
Ostrość pojechana - hmm uważam że jest to po części wina kompresji bo w rzeczywistości zdjęcia są ostre.
I jeszcze jedno pytanie: czy możliwe jest że przy Save to Web zmieniają się odcienie kolorów?
1 - najfajniejsze, fajne emocje i kadr też niczego sobie
2 - ta zieleń za bardzo bije po oczach, takie normalne zdjęcie, ale bez rewelacji
3 - wygląda jakby jadła ten bukietAle ok
4 - obróbka za bardzo widoczna, do poprawy wg mnie. Za dużo fill light! Zamiast fill light można by podziałać burn/dodgeTo bardziej precyzyjne narzędzie
I można by pozbyć się obwódki wokoło pana młodego. Szkoda ze razem nie siedzą, byłby fajniejszy kadr:
![]()
1. Ok, 2. Przejarane i za zielono, 3. Całkiem miła, 4. Masakra, nie idź, Sabo, tą drogą.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Pank - nie bardzo wiem czy aby na pewno tam są przepały, chętnie bym zobaczył wykres ogólnie to saturacja jest jakaś zbyt mocno wyciągnięta i kontrast może troszkę przesadzony. Ogólnie z pominięciem kilku szczegółów można popatrzeć na te foto.
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM