5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
4- obróbka nie za bardzo mi podchodzi, i Gdybyś robił z wyższego pułapu byłoby lepiej wg. mnie, bo buty za bardzo wyjeżdzają..
1-3 - poprawne
4 - jak już robić HDR to robić go dokładnie, bo teraz twarz młodego nie może się zdecydować czy jest biała, czy mulata ;p
Pozdrawiam![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
ludzka skóra tak nie wygląda ! ostrość pojechana, kontrast ?!
Wybacz ale słabizna ...
Gustaff ty to sobie chyba jaja robisz![]()
Ostatnio edytowane przez yerzu ; 12-06-2009 o 23:43
Skóra to niestety jest moja bolączka.
Nie potrafię wyciągnąć poprawnego koloru skóry...
Jakby mnie ktoś poinstruował jak manipulować krzywymi żeby nie spaprać tego odcienia skóry
Póki co zdjęcia były oddane w b/w więc kwestia koloru odpadła.
Ostrość pojechana - hmm uważam że jest to po części wina kompresji bo w rzeczywistości zdjęcia są ostre.
I jeszcze jedno pytanie: czy możliwe jest że przy Save to Web zmieniają się odcienie kolorów?
Co do zdjęć - jak dla mnie za duża saturacja na wszystkich.
1 - najfajniejsze, fajne emocje i kadr też niczego sobie
2 - ta zieleń za bardzo bije po oczach, takie normalne zdjęcie, ale bez rewelacji
3 - wygląda jakby jadła ten bukietAle ok
4 - obróbka za bardzo widoczna, do poprawy wg mnie. Za dużo fill light! Zamiast fill light można by podziałać burn/dodgeTo bardziej precyzyjne narzędzie
I można by pozbyć się obwódki wokoło pana młodego. Szkoda ze razem nie siedzą, byłby fajniejszy kadr:
![]()
1. Ok, 2. Przejarane i za zielono, 3. Całkiem miła, 4. Masakra, nie idź, Sabo, tą drogą.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Pank - nie bardzo wiem czy aby na pewno tam są przepały, chętnie bym zobaczył wykres ogólnie to saturacja jest jakaś zbyt mocno wyciągnięta i kontrast może troszkę przesadzony. Ogólnie z pominięciem kilku szczegółów można popatrzeć na te foto.
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM