Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: [mxdanish] - Ślubnie

Zablokowany
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

hmm moim skromnym zdaniem, grubo przesadziłeś z kontrastem oraz saturacją na 1 i 2. Prawdopodobnie dlatego też suknia panny młodej jest przepalona...ogólnie zdjęcia z pomysłem, wykonanie też dobre ale obróbka położyła wszystko...4 nie chcę komentować...mnie się podoba, ale to kwestia gustu...
    Imho najlepsza jest 3...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Nic nie dodam, za batrdzo pojechane saturacją i kontrastem w szczególności 1 i 2. 3 jakaś mało estetyczna ta parasolka, ale przynajmniej kolorystycznie jakoś daje rade.
    A 4 ? Nie wiem co ostatnio moda na wyciąganie cieni w ślubniakach. Odrazu zaznaczam, abyś omijał tego rodzaju obróbki.

A co do kadru i kompozycji 1 jest świetna ! Pomyśl o lepszej obróbce i zdecydowanie może zasilić Twoje portfolio.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canonborg
    Pank - nie bardzo wiem czy aby na pewno tam są przepały
    Od razu odpowiem. na 2. są przepały. Jednak na druku nie wygląda to aż tak dramatycznie jak piszecie.
    Postaram się wrzucić histogram dziś wieczorem.

kucza21 i Conrado5 foto 4. nie poszło w takim wykonaniu do klienta.
    To jest tylko moja nieudolna próba wyciagnięcia troszkę więcej cieni i zwiększenia "dynamiki" z jednego zdjęcia.
    Chcialem tylko zobaczyć co o takim myslicie. Nie każdemu sie musi podobać - ja czasem lubię takie "zabawy"

Co do saturacji - monitor kalibrowałem pod lab z którego korzystam no i powiem szczerze u mnie nie wygląda na wynaturzone.
    Dziś popołudniu zerknę na innym kompie i porównam.

Być może czas zmienić lab

No i wrócę do zapytania: czy ktoś może zdradzić jak manipulujecie krzywymi (lub uzywacie innych tooli do jak najbardziej naturalnego zabarwienia skóry?
    Ja za cholerę nie mogę przeskoczyć tego problemu. No chyba że 50D aż tak kiepsko odzwierciedla kolory :-(
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

W panelu "curves" masz 3 pipety, czarną, szarą i białą. Czarną klikasz na najciemniejszy punkt na zdjęciu, białą na najjaśniejszy i zaczynasz zabawę z szarą. Problem polega na znalezieniu neutralnej szarości na zdjęciu, można szukać na źrenicach, zębach, paznokciach, na czymś metalowym, szarym, etc. Klikasz szarą pipetą aż obraz będzie zadowalający. To chyba najprostsza metoda jaką znam. Najlepiej używać warstwy dopasowania "curves" bo wtedy masz w każdym momencie możliwość modyfikacji efektu.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Dawno nie zaglądałem ale skoro sezon się kończy wrzucę coś z tego lata.
    Także śmiało pisać nad czym pracować jeszcze więcej.

P.S. niestety zrobiłem porządek na serwerze i zdjęcia z pierwszego postu przeniosłem z nadzieją możliwości edycji. Pytanie do adminów: czy możecie wyedytować post po tak długim czasie? Podam poprawne linki do poprzednich zdjęć.

Karolina i Grzesiek

5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

8,9,10,12 sa bardzo fajne. Podoba mi sie obrobka b/w
    6 strasznie przepalona sukienka
    7 troszke mniejsza winietka i calosc bym lekko przyciemnij bo srodek as razi w oczy.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

teraz znacznie lepiej, tylko te krzywizny mnie drażnią, ale może tak ma być. Jak dla mnie 7. jest super. Zanim spojrzałem w Twoją stopkę pomyślałem że fotki nie są z FF (nie chodzi o jakość broń Boże). Problemem są wąskie kadry - nie masz nic szerokiego dedykowanego na crop i to widać ale poza tym OK, mi się ogólnie podoba.

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac
    8,9,10,12 sa bardzo fajne. Podoba mi sie obrobka b/w
    6 strasznie przepalona sukienka
    7 troszke mniejsza winietka i calosc bym lekko przyciemnij bo srodek as razi w oczy.
    Dzięki
    6. Niestety to była moja bolączka - źle ustawiłem przesłonę i poszła za szeroko jak na te warunki światła
    7. Winietka zamierzona, mniej więcej taki efekt chciałem osiągnąć, choć teraz jak napisałeś, faktycznie ten środek coś daje po oczach

Cytat Zamieszczone przez thedoc
    Problemem są wąskie kadry - nie masz nic szerokiego dedykowanego na crop i to widać
    Nie kupuję nic bo na przyszły sezon chcę się zaopatrzyć w FF (ale faktem jest że nie mam nic szerokigo pod cropa), a druga sprawa to uwielbiam ciaśniejsze kadry

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Bardzo ciekawe zdjęcia, fakt z suknią musisz uważać ale jest fajnie
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Zdjecia bardzo przyjemne, gratuluje! Jezeli mialbym szukac wad, to z pewnoscia bedzie to troche plastiku na nr 11 (twarz).
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów