Strona 48 z 65 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Dopiero zaczyna Awatar mescalito
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

czy ktokolwiek miał jakieś problemy z baterrypackami quantuum?

Domyślnie

mnie jak na razie działą jak należy... ost zrobiłem jakieś 50-100 zdjęć na nim w plenerze i nic nie wskazywało na to żeby się skończyła bateria.

Bywalec Awatar Jerzy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kupiłem Quantuum 600Ws z dwoma baterypackami i obydwa zakończyły swój żywot podczas pierwszej sesji....Nowy typ.Czekam na naprawę gwarancyjną...Wydaje mi się że problem wystąpił podczas ładowania akumulatorów w baterrypacu.Bezpieczniej jest chyba wyjąć akumulator i ładować bez baterrypaca.A może ładowarka jest nieodpowiednia?Nie wiem.Lampa jest wykonana bardzo solidnie i bardzo szybko się ładuje.Mam porównanie bo mam zbieraninę różnych lamp innych producentów,w sumie 9 szt.To co udało mi się zrobić podczas testów lampy:

http://www.koperty.waw.pl/test/test2.jpg

Jerzy
    Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
    http://www.maxmodels.pl/juras.html

Domyślnie

A ja w sumie chciałbym powiedzieć że da się uzyskać płytka głebie bez użycia HSSa i np filtrów ND... Ja przynajmniej przypadkowo uzyskalem efekt małej głebi przy uzyciu mojej 300tki w studio... wszystko zasluga hmmm plastra miodu i dyfuzora na Beauty dishu. Załozyłem wsio i na 1/32 światło błyskowe jest na tyle słabe że można otworzyć nawet do f/2.2 spokojnie!! Aczkolwiek nie mam ładnego sampla jeszcze bo moja 50tka lubi mydlić poniżej f2.5. Jak tylko coś obrobię to pokażę na dniach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    A ja w sumie chciałbym powiedzieć że da się uzyskać płytka głebie bez użycia HSSa i np filtrów ND... Ja przynajmniej przypadkowo uzyskalem efekt małej głebi przy uzyciu mojej 300tki w studio... wszystko zasluga hmmm plastra miodu i dyfuzora na Beauty dishu. Załozyłem wsio i na 1/32 światło błyskowe jest na tyle słabe że można otworzyć nawet do f/2.2 spokojnie!! Aczkolwiek nie mam ładnego sampla jeszcze bo moja 50tka lubi mydlić poniżej f2.5. Jak tylko coś obrobię to pokażę na dniach
    Dłuższa ogniskowa, oddalanie lampy, zakładanie większej ilośći dyfuzorów na lampę, ale to wszystko półśrodki

Domyślnie

to sprobuj taka metode zastosowac w plenerze, w pelnym sloncu, na ktore nie zalozysz plastra miodu i dyfuzora
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Domyślnie

no dobrze przy pełnym słońcu to wiadomo, ja tu mowie o warunkach stricte studyjnych i w miare ciemnych. Przy ostrym słońcu raczej bez hssa nie polece na dużej dziurze i to akurat wiem;]

Domyślnie

no dobrze przy pełnym słońcu to wiadomo, ja tu mowie o warunkach stricte studyjnych i w miare ciemnych. Przy ostrym słońcu raczej bez hssa nie polece na dużej dziurze i to akurat wiem;]
    to tak zwana "oczywista oczywistosc" z tym, ze ostatnich kilka stron tego tematu traktuje wlasnie o hss w odniesieniu do fotografii w plenerze, wiec przytoczenie podstaw fotografii w odniesieniu do warunkow studyjnych jest troszke z czapki

nie to zebym sie czepial, ale czasem mozna sie pogubic w tak "poprzeplatanych" postach

peace
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy Zobacz posta
    KWydaje mi się że problem wystąpił podczas ładowania akumulatorów w baterrypacu.
    Na akumulatorze i chyba w instrukcji jest napisane, że nie wolno ładować aku w BP.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Na akumulatorze i chyba w instrukcji jest napisane, że nie wolno ładować aku w BP.
    PS. sprawdziłem, napisane jest tylko na dodatkowym akumulatorze, w instrukcji jest napisane, że "można ładować bezpośrednio przez ładowarkę" a na akumulatorze, że "nie wolno ładować w batterypacku" :/
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 05-07-2011 o 11:23 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cichy- troche nie kumam tego co napisałeś. Jak nie możesz ładować akumulatorwa w BP? przecież logicznie rzecz biorąc akumulator masz w BP i wg intrukcji pisze że podpina się do niego kabel i się ładuje i tyle ? ja tak ładowałem, wprawdzie tylko 2 razy ale nie zauważyłem żadnych zmian... no chyba że coś źle zrozumialem w tym co napisałeś.

Strona 48 z 65 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów