Pokaż wyniki od 1 do 10 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Te Q300 DP to taki ni pies ni wydra, ani super mocne ani super mobilne.
    300 ws to jedna działka przysłony słabiej niż 600 ws...
    sam się zastanawiam, ale myślę że powinno wystarczyc ?
    czasami nawet może byc korzystniej, łatwiej zejśc z czasem do synchro albo łatwiej otworzyc przysłonę (w przypadkach bliskiego umiejscowienia okty od modela).

a co do możliwości oświetlenia dużej okty 150 cm to według mnie powinno dac radę 300 ws... to znaczy okta będzie na pewno dobrze oświetlona, natomiast jaka moc z tego wyjdzie to grzyb raczy wiedziec :-/

Piotr trochę nie kumam Twojej wypowiedzi, miałeś przecież duży namiot a w nim 3 x 580 EX z tego co pamiętam, a to jest dużo słabsze niż 300ws i dawałeś radę.....
    Jak to w koncu jest ?

Oczywiście ja z ostrym słońcem nie zamierzam walczyc tym 300 ws.
    :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Michał daj sobie spokój z oktą 150 cm. Ja używam w moim przydomowym studio quantuum 600 dual power z oktą 180 cm i nie wyobrażam sobie brać takiego ciężkiego i dużego zestawu w plener. Światło nawet bezpośrednie z tych lampek jest dość przyjemne, więc nie widzę sensu męczyć się z taką dużą oktą. W dodatku pierwszy podmuch wiatru i lampy wylądują w innym województwie.
    Ja mam parasolkę 91 cm (albo 102 cm) i jest naprawdę bardzo dobrze. Dodatkowo taka okta zabiera masę światła i nie wiem czy 300Ws da radę w plenerze.
    Co do systemówek, mam kabel ettl i jakoś nie mam czasu sprawdzić jak to działa w plenerze z parasolem i porównać do quantuumów.
    Ja lampki wyzwalam fomexem dr ray i 1/160 z 5d mkII mi się ładnie naświetla (1/160 działa na pewno dobrze, nie pamiętam czy 1/200 też działa dobrze).
    u mnie pewnie skończy się na razie na parasolce, ale okta mi się marzy :-)

co do pleneru to będę miał asystenta, w zeszłym roku nie miałem, i raz na moście Gdańskim w Wawie parasolka mi pierdyknęła o glebę (razem z 430 EX).

Ja piszę o okcie od FLIPERS - składa się jak parasolka, asystent powienien temat ogarnąc. Ale i tak nie zamierzam błyskac zawsze, tylko wtedy jak będę miał kaprys, będę też doświetlał blendą.

Fakt, że może mi się jeszcze odnienic, jeszcze 3 dni temu kupowałem 3 x yongnuo 460 + parasol, a dzisiaj quantuumy ;-)
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 04-05-2011 o 15:45 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów