Pokaż wyniki od 331 do 340 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mówienie o tym że lampa 'synchronizuje z czasem 1/8000' w sytuacji gdy klatka nie jest poprawnie naświetlona jest bez sensu.

Ale to że cała klatka jest naświetlona na 1/8000 zalezy od czasu trwania błysku - powtarzam to po raz n-ty. Oraz od poprawnej synchronizacji.
    parametr lampy - czas trwania błysku.
    parametr body - czas synchronizacji.
    synchronizacja - moment "odpalenia" lampy
    Ja juz nie wiem jak jaśniej to napisać.
    Używaj określeń zgodnie z ich znaczeniem.
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Acha, i zobacz sobie gdzieś na wykresie jak wygląda błysk HSS w lampie systemowej takiej jak 580EX. To nie jest jeden długi błysk a właśnie seria kilkunastu mniejszych bardzo szybko po sobie.
    Doskonale o tym wiem. I to czy to długi błysk, czy seria błysków jest bez znaczenia. Ważne, że w sumie trwają pewnie jakąś 1/300 s.
    Wypisuję się z dyskusji do czasu gdy będziesz wiedział czy chodzi ci o krótki czas błysku lampy, czy o możliwość synchronizacji lampy w trybie HSS. To dwie różne sprawy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez yakuza Zobacz posta
    300Ws słońce jak najbardziej zgasi ale z krótkimi czasami, sam niedawno próbowałem tej sztuki z Dual Power 300+, przy F/22 oraz czasie 1/125s,
    Ludzie, piszcie precyzjnie. 1/125 to nie jest praca z krótkimi czasami, ale normalna synchronizacja.
    Ja się poddaję.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-05-2011 o 00:05 Powód: Automerged Doublepost
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów