Strona 18 z 65 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Domyślnie

600 w pełnym słońcu może być za mało, za to przy nie pełnym słońcu już wystarcza ale jest to jeszcze zależne czy założymy jakiś wielki softbox czy mały dish. W takim wypadku najlepiej kupić jakąś 1000-1200ws i do tego agregat lub tronixa właśnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

najlepiej to po prostu wybierac odpowiednie godziny do sesji zdjeciowej, od 5 rano do 8 rano i po problemie, wtedy nawet 300Ws wystarczy
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

dokładnie tak jak sebcio mówi
    jeszcze sprzedam mój patent jak błyskać w trybie hss w pełnym słońcu tak by lamy zadziałały.
    Co potrzebujemy:
    - nadajnik radiowy
    - odbiorniki radiowe
    - fotocela
    - lampa systemowa z trybem hss

Nadajnik radiowy łączymy z fotocelą przez sanki, przyklejamy taśmą całość do lampy na aparacie (oczywiście fotocelą do palnika), odbiorniki do lamp, hss i jazda.
    u mnie działa, sprawdzałem na razie w domu, we wtorek jak pogoda dopisze robię sesję, ale nie będę miał nikogo do dźwigania lamp więc chyba nie nie przetestuje w słońcu.
    Jak by co to można palnik nakryć czymś ciemnym, na pewno zadziała.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta

Nadajnik radiowy łączymy z fotocelą przez sanki, przyklejamy taśmą całość do lampy na aparacie (oczywiście fotocelą do palnika), odbiorniki do lamp, hss i jazda.
    u mnie działa, sprawdzałem na razie w domu, we wtorek jak pogoda dopisze robię sesję, ale nie będę miał nikogo do dźwigania lamp więc chyba nie nie przetestuje w słońcu.
    Jak by co to można palnik nakryć czymś ciemnym, na pewno zadziała.
    zadziałać na pewno zadziała, majac nowe Pocketwizard (TT1 i TT5) nie trzeba nawet nic kombinowac aby wyzwalac studyjne w HSS, wystarczy po prostu podlaczyc

mnie ciekawi jednak ile mocy w takim przypadku "ucieka", moze zrobisz maly test w domu?

ustaw pelna moc lampy, daj czas 1/200s i ustaw taka przyslone aby fotka byla dobrze naswietlona,

potem znow pelna moc lampy, czas 1/2000s i ustaw przyslone aby zdjecia bylo tak naswietlone jak wyzej

to samo z czasem 1/4000s i 1/8000s
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

...znajdę trochę czasu to sprawdzę i coś wstawię.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    zadziałać na pewno zadziała, majac nowe Pocketwizard (TT1 i TT5) nie trzeba nawet nic kombinowac aby wyzwalac studyjne w HSS, wystarczy po prostu podlaczyc
    tylko taki zestaw to jakies 1800zł, czajnis radiówka z 2ma odbiornikami 150zł, pocket na 2 lampy to bedzie jakos ponad 2500
    ??:
    Ostatnio edytowane przez tomba ; 12-04-2010 o 08:11 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf ślubny

wezyk123
    Guest

Domyślnie

wogole, jest jakis sposób poza pocketami na odpalenie takiej Lampy studyjnej z czasem krótszym niz 1/250?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wezyk123 Zobacz posta
    wogole, jest jakis sposób poza pocketami na odpalenie takiej Lampy studyjnej z czasem krótszym niz 1/250?
    jest. odpalanie przez lampe blyskowa z HSSem. Odpala nawet plenerowe lampy Quantuuma dual power. Tylko ze lampe HSS musisz miec na kablu TTL. Ale i na to jest sposob, o ktorym niebawem napisze u siebie na blogu. Powiem tylko ze nowe Pixele (wyzwalacze) daja rade i mozna wyzwolic lampe studyjna bezprzewodowo z czasami do 1/8000 sek. !

Domyślnie

przecież wyżej opisałem taki sposób.
    post 173
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i pisałem tam o tanich nadajnikach / kpl. na 2 lampy jakieś 150zł
    Ostatnio edytowane przez tomba ; 21-04-2010 o 19:04 Powód: Automerged Doublepost
    Fotograf ślubny

wezyk123
    Guest

Domyślnie

heh, a odpisałeś mi na blogu co innego:P jednak testy wykazują, ze współgra...to swietnie, bo juz chciałem sie 300ws pozbywac, a tak spokojniutko dam rade:P

Coś już napisał

Domyślnie

heh, a odpisałeś mi na blogu co innego:P jednak testy wykazują, ze współgra...to swietnie, bo juz chciałem sie 300ws pozbywac, a tak spokojniutko dam rade:P
    na blogu spytales "pomijajac fotocele" - a ten sposob jest z fotocela

Strona 18 z 65 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów