Pokaż wyniki od 1 do 10 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie chce mi sie toczyc tej dyskusji, jest bes sesnu

lampy slave i w Nikonie i w Canonie nie wysylaja zadnych informacji do mastera (lampy/body) bo to jest po prostu niemozliwe

zadalem Ci pytanie "jak Slave w Canonie komunikuje sie z Masterem w plenerze?"

chodzilo mi o sposob docierania blysku do mastera, skoro palnik slava jest zwrocony w strone modela, pomysl prosze logicznie, tak samo jest w Nikonie

jesli chodzi o teoretyczne mozliwosci pracy 430EX jako master to przyznam ze nie jestem pewny czy ograniczeniem jest tylko soft, to ze kazdy palnik kazdej lampy emituje promieniowanie IR to wiem, ale te pronieniowanie trzeba odpowiednio "zaprogramowac/ukierunkowac" wiec musi byc odpowiedzialny za to jakis uklad - i jeste pewny ze ta lampa takowego nie posiada,

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    A jak już się przekonasz, że jest jak mówię, to wtedy może przeczytasz ostatnie posty jeszcze raz, biorąc pod uwagę, że lampa slave też ma możliwość wysyłania komunikatów do body. I wtedy wyjdzie na to, że radiowo nie da się odpalić bez przedbłysku lampy w HSS.
    lampy Canona i Nikona nie komunikuja sie ze soba radiowo...

radiowo dziala pocketwizard i jak pisalem nie ma zadnych przedblyskow komunikacyjnych

no i na litosc boska, lampy slave nie wysylaja zadnych informacji do body...

szczerze to juz mnie szlak trafia, bo widac ze masz jakas wiedze, ale nie potrafisz chyba logicznie myslec,
    wysililem sie i zrobilem przykladowo fotke zebys sobie wszystko mogl w glowie ulozyc

zalozly ze jestesmy w otwartej przestrzeni a lampy sa od siebie oddalone o 5 metrow, pierwsza na planie jest na body i dziala jako master, druga odwrocona czujnikiem w strone mastera na statywie dziala jako slave,

napisz mi jak blysk z tej drugiej lampy dzialajacej jako slave trafi do mastera?? bo przeciez to jest potrzebne aby slava wyslal niby jakies informacje
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 28-11-2009 o 18:25
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów