Strona 6 z 65 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Domyślnie

Lampy przyszły jakiś czas temu i w sumie przepracowały na bateriach 4 plenery.
    Wnioski:
    150błysków na pełnej mocy to raczej wartość życzeniowa producenta, na trzech aku średnia ilość wyszła około 130
    pierwsze dwa aku przyszły jeden działa do dzisiaj a drugi padł na pierwszej sesji, oddany na gwarancji. Wymienili na nowy w około 10 dni. Nowy ponownie nie zbliżył się do granicy 150 błysków.
    Ładują się całkiem sprawnie z baterii, kabel do zapalniczki wbrew temu co podawali w qantuum nie ma 10m (około 2m)

Dopiero zaczyna Awatar Rakan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Lampy przyszły jakiś czas temu i w sumie przepracowały na bateriach 4 plenery.
    Wnioski:
    150błysków na pełnej mocy to raczej wartość życzeniowa producenta, na trzech aku średnia ilość wyszła około 130
    pierwsze dwa aku przyszły jeden działa do dzisiaj a drugi padł na pierwszej sesji, oddany na gwarancji. Wymienili na nowy w około 10 dni. Nowy ponownie nie zbliżył się do granicy 150 błysków.
    Ładują się całkiem sprawnie z baterii, kabel do zapalniczki wbrew temu co podawali w qantuum nie ma 10m (około 2m)
    czyli to nie ta jakość jakiej można by sobie życzyć.
    1Dmk2, 5Dmk2, Rolleiflex 6008, 300/2.8L IS, TCx1.4, 85/1.2L II, 70-200/2.8L, 24-70/2.8L, 100/2.8, 14/2.8L, 15/2.8 fish, LensBaby 3G, Elinki Ranger RX 2 główki, p-wizardy, 580tki, PW, ST i masa duperelów do strobist'a, do studia itp itd, rajdy samochodowe, portrety, kotlety,
    blog - www.koteras.art.pl, ofi - www.markmedia.pl, slubna - www.slub.markmedia.pl, maxmodels - http://www.maxmodels.pl/markmedia.html

Domyślnie

Same lampy są bez zarzutu, natomiast batery packi mocno rozczarowały. Oczywiście działa to jako tako i w sytuacjach awaryjnych jest jak się uratować, ale już wiem, że lepiej liczyć na prąd z sieci i szukać dojścia (wczoraj ciągneliśmy w sumie ponad 250m kabla do sesji od najbliższych zabudowań.)

Domyślnie

Panowie temat sie ciagnie a konkretnych wniosków brak.
    Najlepiej bedzie jak ktos wezmie te lampki w plener i dodatkowo porowna moc tych lamp np z 550 czy 580 ex.przy takich samych parametrach. I wtedy sie okaze czy jest sens brac te lampki.

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

a jak to działa z wyzwalaczami ?

myślę nad zakupem właśnie tych quantuumków x2 lecz nie mam ochoty babrac się między kablami a na pocket wizarty mnie po prostu nie stać. Myślę że gdy założę softbox na lampę to fotocela po prostu nie da rady a wątpliwości związane z wyzwalaczami phottixa nie dają mi spać po nocy. Kto się podzieli czym je wyzwala ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Używam wizardy,ale mam również wyzwalacze Quantuum,[poniżej 100PLN ] które spisały się w próbach w studio bez zarzutu.Myślę że to dobry i tani wybór.Pozdrawiam

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

http://www.quantuum.pl/detal.php?id=...ng=pl&curr=PLN

przepraszam straszliwy laik zemnie jeśli chodzi o - co oznacza 1 kanałowy bądź 8 kanałowy ? zakładam to na sanki i po kłopocie ? czy muszę zakupić 2x by to podłączyć pod lampki ?
    Ostatnio edytowane przez Manaj ; 03-08-2009 o 23:15

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Same lampy są bez zarzutu, natomiast batery packi mocno rozczarowały.
    Niestety coś kosztem czegoś. Przy takiej cenie trudno, żeby wszystko było wybitnie wysokiej jakości. Na szczęście istnieje prąd w gniazdkach, gdy battery packi okażą się być przeciążone. Do fotografii jaką ja preferuje w zupełności ten cały mobilny sprzęt Quantuum wystarcza.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

odświeżam : )

i jak się sprawuje - myślę że coraz więcej osób je posiada bo od czasu premiery troszkę minęło. Szukam opinii bo dzielą mnie dni od dokonania tego oto zakupu

Domyślnie

witam

Pytanie no 1
    jak to wygląda wymiarowo i wagowo , przylatuje do pl na tydzień i mam zamiar kupić ten zestaw wejdzie w walizkę czy nie ?

Pytanie no 2

Jak sie sprawuje koledzy ten zestaw kopilibyście jeszcze raz czy dać se spokój.

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Strona 6 z 65 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów