Cytat Zamieszczone przez Hubert01 Zobacz posta
A mnie interesuje czy da nimi rade przy max otworze przesłony (f/1.4 czy max 2.0) coś popstrykać. Czy nie będą za mocne:/ Jak daleko od modela musiałyby stać. Dałoby rade zrobić takie próby?
Mają 18 działek regulacji a nie 32 jak inne Quantuumy z serii R+ i digtal czy S.
A więc z jasnymi szkłami trudniej.Na razie nie próbowałem z największymi otworami jasnych szkieł.Myslę że jest duży margines działania na narzędziach modelujących,ich ustawieniu,pośrednim świeceniu, a nawet przysłonięciu dodatkową warstwa tkaniny itp.Najważniejszą i decydującą cechą tych lamp jest dla mnie możliwosc zabierania dosłownie wszędzie.Torba Quantuum na kółkach, powieszone na niej dwa statywy ,dwie parasolki ,to zajmuje mało miejsca w bagażniku i przemieszcza się poza samochodem jedną ręką.Brak przewodów, leciutkie aku wiszą na statywach.
W domu również budowa "studia" jak na zdjęciu powyżej b.szybka i łatwa.Znkanie powyzszego [ku radosci małżonki ]również.Cena akceptowalna.
Nie jestem fotografem studyjnym.Dla mnie to po prostu rozszerzenie możliwości focenia wszędzie tam gdzie lampy błyskowe niezbędne.Ogród,dom,wyjazdy. Softboxy,wrota strumienice,beauty pracują na tych lampach jak na innych, tła czy aranże to nie problem,moc dla studia w domu wystarczająca w zupełności,tak że moim zdaniem niezła zabawa.Fotografia to dla mnie hobby na które czasem mam czas a czasem nie.Pewnie upłynie wiele,wiele czasu zanim wykorzystam wszystkie możliwości jakie lampki stwarzają.Jest to również doskonała baza do budowy profii studia w zasadzie niewiele trzeba więcej.Kompletują również leciutki zestaw oparty na 580-EXach.Mam nadzieję że moje możliwości focenia będą się rozwijać błyskotliwie. Pewnie zamiłowanie do światła zastanego i tak będzie dominowało ,ale spróbować błysnąć też mam ochotę.Troszkę żartobliwie odpowiedziałem na pytanie o opinię na temat tych lamp ,bo ta opinia to dopiero powstanie :smile:.mam nadzieję.Jak na razie Dual-powery spełniają moje oczekiwania.Pozdrawiam