Strona 63 z 65 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie Odp: Quantuum R+ Dual Power

duzego wyboru to juz nie ma, wiekszosc chinskich lamp ma cyfrowy panel, najtansze powerluxy vt, czy ve, z quantuumow to z tego co pamietam to duale oraz r+ maja analogowe pokretlo co w warunkach plenerowych jest akurat lepszym rozwiazaniem. Ogolnie szybciej i wygodniej kreci mi sie pokretlem na tym dualu niz zmienia wartosci na cyfrowych fomeich, ktore tez mam, po prostu nie musze widziec lampy aby skrecic ja np. o polowe mocy, wystaczy obrot o 25st. z kolei na cyfrowym panelu musze patrzec na lampe no i to tyle ode mnie.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Dopiero zaczyna

Dziękuje panowie, są jeszcze na świecie dżentelmeni. Wasze informacje są bardzo przydatne, szczególnie dla osób takich jak ja - nie siedzących na forsie, a potrzebujących od czasu do czasu pewne rzeczy wykonać.

Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
    dobrze się stało, że źle się stało

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

bardzo proszę,

a ja przypomne o mojej prosbie zeby ktos na swiatlomierzumsprawdzil zakres quantuuma dual 600ws, ja nie mam niestety dostepu do innej lampy a sam pomiar to tylko 10 sekund.
    Ostatnio edytowane przez kris75 ; 04-11-2012 o 14:56
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    .Ogolnie szybciej i wygodniej kreci mi sie pokretlem na tym dualu niz zmienia wartosci na cyfrowych fomeich, ktore tez mam, po prostu nie musze widziec lampy aby skrecic ja np. o polowe mocy, wystaczy obrot o 25st. z kolei na cyfrowym panelu musze patrzec na lampe no i to tyle ode mnie.
    Najlepszym rozwiązaniem jest pokrętło powiązane z cyfrowym wyświetlaniem ustawionej mocy. I to pokrętło idealnie wysterowane.
    Blisko tego są lampy Elfo serii FX - pisze o tej serii bo ma mocowanie Bowensa.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Czy miał ktoś sytuację, że lampa r+600 dual power działa normalnie z kontaktu natomiast po podłączeniu do battery packa i włączeniu lampy występuje pikanie? Czyżby żywotność akumulatora się kończyła? Jeśli tak, to się nieźle wkur## - z battery packa korzystałem 3-4 razy po około 100 błysków (w posiadaniu mam go od 6 miesięcy, co miesiąc rozładowywany i ładowany zgodnie z zaleceniem z instrukcji ).
    Ostatnio edytowane przez rafal1980 ; 06-11-2012 o 16:45

Mój batterypack też skończył się po kilku ładowaniach, rozebrałem go hmmm, te ogniwka które tam się znajdują są mizerne. Ja teraz podłączam na wyjście zapalniczki aku żelowy i błyskam o wiele dłużej niż na oryginale. Pack służy mi tylko jako przetwornica.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Możecie mieć BP z wadliwej partii, pada tam jakaś dioda. trzeba do serwisu słać.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez RAFAL_PAWLEWICZ Zobacz posta
    ...co miesiąc rozładowywany i ładowany zgodnie z zaleceniem z instrukcji ).
    w jaki sposób rozładowywac akumulatory (inny niż błyskaniem) ? chyba nie mam o tym nic w instrukcji :/

Wydaje mi się, że wystarczy lampę do BP podłączyć na czuwanie, z biegiem czasu powinna go rozładować.
    Cichy, ja swój BP już rozebrałem więc gwarancja go już nie obejmuje... zresztą mam już podłączony dodatkowy, żelowy aku 7,5Ah, który daje mi kilka razy więcej błysków niż ten wbudowany, no i komfort psychiczny, że mi pałeru w połowie sesji w plenerze nie zabraknie

Dokładnie, battery pack pod lampę na czuwanie i się rozładowuje. Dzwoniłem do foto-tip ( serwis Quantuum w PL ) i faktycznie jest tak jak Cichy pisał, battery pack wymieniony na nówka sztukę. Zainteresowało mnie to strzelanie plenerowe na akumulatorze żelowym o których piszecie. Jak podłączyć taki amukulator? Jakie parametry taki aku powinien mieć? Ile błysków można na nim osiągnąć?

Strona 63 z 65 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów