To chyba uszkodzone jakieś. Czym błyskałeś?
To chyba uszkodzone jakieś. Czym błyskałeś?
3. Czy inwerter ustawiony był na błysk![]()
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
1. Błyskałem lampa Elfo 1200 WS
2. Pilota nie włączam. Nie ma poco.
3. Inwerter ustawiony na błysk,
Akumulator rozładowywałem do końca i ładowałem na full. Zastanawim się, czy nie zastąpić wnętrza czymś inny.
regulamin pkt. 8
już się przymierzałem do Quantuum LP-750 - muszę to przemyśleć. Udało sie wyjaśnić problem. W czym rzecz? Aku padł?
Jeszcze nie wiem ..... Dziś podłączyłęm do niego sprzet Audio i pracował 45 minut czyli całkiem OKI.
Zastanawiam się, czy w czasie "spoczynku" pomiedzy błyskami lampy Elfo nie pobierają za dużo mocy do doładowania. Będę dzwonił do Elfo żeby z nimi o tym porozmawiać.
Jeśli się okaże, że to możliwe , kupię Bowensa. Sam Quantuum LP-750 oceniam pozytywnie.
regulamin pkt. 8
Im większa ustawiona moc - tym częściej lampa jest doładowywana, widzę to po swoich quantuumach. 30 błysków trochę mało, ale jest chyba to możliwe. Długie miałeś przerwy między błyskami? W razie czego, kupuj aku żelowy, ja tak zrobiłem do swojego tronixa i szczerze nawet nie wiem ile błysków wytrzyma, bo aż tyle nie błyskam, zawsze prądu starcza![]()
Myślałem o podłączeniu ew. takiego akumulatora zewnętrznie.
http://allegro.pl/akumulator-zelowy-...336293105.html
Nie wiem ile, ale powinien dociągnąć z 30 błysków jeszcze. To 50 to jednak dla mnie minimum.
Przerwy między błyskami czasem minuta, czasem 30 sek.
Ostatnio edytowane przez Witold Spisz ; 24-05-2012 o 21:37
regulamin pkt. 8
No to zależnie od tego ile tych błysków potrzebujesz, musisz ocenić sam, ja kupowałem 2x20aHTylko od razu dolicz do tego ładowarkę pod aku żelowe, zwykły prostownik zbytnio się nie nadaje.