Strona 61 z 65 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Coś już napisał

Domyślnie

To chyba uszkodzone jakieś. Czym błyskałeś?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witold Spisz Zobacz posta
    Dziś na Quantuum LP-750 na pełnym błysku przy pełnym naładowaniu wykonałem około 30 błysków na full moc. Diabelnie mało.
    Ale wiesz, że to może być efekt "doładowywania" tylko lekko wykorzystanego akumulatora?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witold Spisz Zobacz posta
    Dziś na Quantuum LP-750 na pełnym błysku przy pełnym naładowaniu wykonałem około 30 błysków na full moc. Diabelnie mało.
    1. Jaką lampę zasilałeś
    2. Czy w lampie świecił pilot
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

3. Czy inwerter ustawiony był na błysk
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

1. Błyskałem lampa Elfo 1200 WS
    2. Pilota nie włączam. Nie ma poco.
    3. Inwerter ustawiony na błysk,

Akumulator rozładowywałem do końca i ładowałem na full. Zastanawim się, czy nie zastąpić wnętrza czymś inny.
    regulamin pkt. 8

Coś już napisał

Domyślnie

już się przymierzałem do Quantuum LP-750 - muszę to przemyśleć. Udało sie wyjaśnić problem. W czym rzecz? Aku padł?

Domyślnie

Jeszcze nie wiem ..... Dziś podłączyłęm do niego sprzet Audio i pracował 45 minut czyli całkiem OKI.
    Zastanawiam się, czy w czasie "spoczynku" pomiedzy błyskami lampy Elfo nie pobierają za dużo mocy do doładowania. Będę dzwonił do Elfo żeby z nimi o tym porozmawiać.
    Jeśli się okaże, że to możliwe , kupię Bowensa. Sam Quantuum LP-750 oceniam pozytywnie.
    regulamin pkt. 8

Domyślnie

Im większa ustawiona moc - tym częściej lampa jest doładowywana, widzę to po swoich quantuumach. 30 błysków trochę mało, ale jest chyba to możliwe. Długie miałeś przerwy między błyskami? W razie czego, kupuj aku żelowy, ja tak zrobiłem do swojego tronixa i szczerze nawet nie wiem ile błysków wytrzyma, bo aż tyle nie błyskam, zawsze prądu starcza

Domyślnie

Myślałem o podłączeniu ew. takiego akumulatora zewnętrznie.
    http://allegro.pl/akumulator-zelowy-...336293105.html
    Nie wiem ile, ale powinien dociągnąć z 30 błysków jeszcze. To 50 to jednak dla mnie minimum.
    Przerwy między błyskami czasem minuta, czasem 30 sek.
    Ostatnio edytowane przez Witold Spisz ; 24-05-2012 o 21:37
    regulamin pkt. 8

Domyślnie

No to zależnie od tego ile tych błysków potrzebujesz, musisz ocenić sam, ja kupowałem 2x20aH Tylko od razu dolicz do tego ładowarkę pod aku żelowe, zwykły prostownik zbytnio się nie nadaje.

Strona 61 z 65 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów