Strona 57 z 65 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie Nabijanie postów.

Cytat Zamieszczone przez bobas2006 Zobacz posta
    jak na taka cene to jakosc calkiem spoko.

Czy mogę Cie prosić abys ograniczył swoją nadaktywnośc i nie wypisywał na siłę pustych treścią postów na forum,w kolejnym wątku.
    Nabijanie postów w ten sposób nie ma szans na powodzenie.
    Po 61 poście który prowadzi do giełdy,kasujemy licznik i wysyłamy na urlop.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Przebrnałem przez cały wątek i uważam iż najrozsądniejszym wyborem bedzie DP600Ws + dodatkowy akku oraz pixel king
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

to daj znać (najlepiej tu skoro już tu tyle piszemy o Q Dual Power) jak się będzie sprawować Pixel King z lampą Q ...no i jaki wybierzesz aku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    to daj znać (najlepiej tu skoro już tu tyle piszemy o Q Dual Power) jak się będzie sprawować Pixel King z lampą Q ...no i jaki wybierzesz aku
    kingi sprawują się doskonale z powerluxami, z quatumami i z każdym innym stuffem, wliczając w to systemówki i reszte chińszczyny w końcu to tylko wyzwalacz więc czemu miałby nie działać

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Domyślnie

A ja porusze ponownie temat samych lamp. Otóż... skoro to jest lampka plenerowe no to w trudniejszych warunkach wypadałoby ją jakoś osłonić przed czynnikiem atmosferycznym jakim obecnie jest śnieg.
    Czy ktoś w ogóle korzystał z tego zestawu albo innego do sesji w zimie?
    Zwykła reklamówka założona na samą lampę by wystarczyła czy wypadałoby jakoś porządniej pokombinować z osłonięciem całej lampy??

Domyślnie

Co do śniegu, to reklamówka z pewnością starczy, martwiłbym się bardziej o różnicę temperatur, jeżeli będą silne mrozy...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Potwierdzam, reklamóweczka + trochę taśmy/dwie gumki żeby to się trzymało kupy i jest cacy.

Domyślnie

No właśnie kminie z tą rożnicą temperatur...aczkolwiek przecież na baterry backu nie działa chłodzenie lampy, tak samo lampa modelująca również... więc raczej nie będzie się to jakoś znacząco grzało żeby faktycznie jakoś to źle wpływało na układ. Owszem po całej zabawie na niskich temp, odstawić lampę w torbie w której była transportowana żeby nie było zwarcia. Nie mówie tu o skrajnych temp:P bo -20 i więcej raczej nam tej zimy nie grozi:]

A co z palnikiem micles? Bo w sumie palnik jest tak skonstruowany że wychodzi poza lampę no i są miejsca gdzie śnieg może wlecieć przypadkiem-nie mówię tu o korzystaniu z softa bo wtedy jest ochroniony ale przy BD albo samym kloszu.

Pytam bo często na filmach np snowboardowych używają lamp nawet w trudnych warunkach... więc stąd nasunęło mi się to pytanie.
    Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 14-01-2012 o 13:17

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Domyślnie

Mam jedno pytanie odnosnie akumulatora w Quantuum R+ DP.
    Mianowicie jak dlugo mozna trzymac aku w torbie, zanim sie rozladuje ?
    W zwyklych akumulatorach AA efekt rozladowania nastepuje po kilku dniach, w takich np Eneloop`ach od Saanyo prad trzyma sie dluzej. Pisza ze po roku jeszcze ok 70% stanu... to dosc dobre parametry.
    Pozdrawiam...
    - .. -

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Wiek,kondycja akumulatora,temp.przechowywania,torba non stop w samochodzie...
    wiele czynników ma wpływ.
    Ja używam stosunkowo rzadko ww.akumulatorów.Jestem lekko zdziwiony że w zasadzie
    nie zaobserwowałem rozładowywania.Profilaktycznie co dwa ,trzy miesiące sprawdzam i tyle.

Strona 57 z 65 PierwszyPierwszy ... 7475556575859 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów