Pokaż wyniki od 81 do 90 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dhime Zobacz posta
    Hmm to raczej moje maximum jakie mogę zapłać to jaka jest rada kolegi siedzącego dłużej w fachu . Bo raczej chyba dopłacić i mieć 600Ws niż 300Ws i przymknąć przysłonę Ale czy warto może lepiej inwestować w serie Canon ex
    A są już 600 Ws z aku ? Jesli masz wątpliwosci co do potrzebnej Ci mocy to wykup sesję w studio i sprawdż co można zrobić przy pomocy 300Ws. Taka sesja plus rozmowa z właścicielem studia da Ci jakś obraz.Osobiście nie sądzę abyś potrzebował więcej.Lampy mają być dobrane do Twoich potrzeb a nie, jak najmocniejsze.Przy z reguły ograniczonej przestrzeni nie zawsze można pracować na silnych lampach.Mnie w pomieszczeniu ~~ 7 na 6 m czasem brakuje możliwości przymknięcia do 1/32 [mają 1/16] myslę o dokupieniu jednej w wersji nie dual aby miec wiekszą regulację na minus.
    Dlaczego lampy 300Ws miałyby nie pozwolić na pracę w słoneczny dzień?? To kwestia ustawienia sesji.Np.wyboru miejsca,tonalności zdjęcia ,udziału światła zastanego,pory dnia ,użycia ekranów ,folii przepuszczalnych ,blend ,i licho wie czego jeszcze.Trudności czy ograniczenia mogą pojawić się zawsze i z każdymi lampami.
    Jeśli piszesz że zaczynasz pracę z oświetleniem studyjnym to tytułowe lampy są wręcz idealne. Mobilne,wystarczająco mocne,stabilne co do parametrów,tani i popularny osprzęt,[przez kilka m-cy używania amatorskiego nie zauważyłem różnic w temp.barwowych ],i jak na swoją jakość tanie.Z czasem zobaczysz czy Ci czegoś brak i jeśli będzie potrzeba dokupisz coś lub wymienisz.Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 30-10-2009 o 01:30

Uprawnienia umieszczania postów