Strona 64 z 65 PierwszyPierwszy ... 145462636465 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Uzależniony

Domyślnie Odp: Quantuum R+ Dual Power

wbudowany aku ma 3Ah (zarówno w 300 jak i 600tce) - jeśli zrobisz na nim np 150 błysków (strzelam, zalezy od mocy błyskania)
    to np po podłączeniu zewnętrznego aku żelowego o pojemności 7,5Ah masz do dyzpozycji dodatkowe 250% liczby błysków

jak podłączyć : w zestawie jest przewód do wspomagania batery packa z gniazda zapalniczki 12V w aucie
    pozbądź się wtyczki, wewnętrzny pin (ten na środku wtyczki) to plus
    zewnętrzny pin (ten który dotyka po obwodzie gniazda zapalniczki) to minus albo inaczej masa 12V

po pozbyciu się wtyczki oznacz sobie przewody jako plus i minus

kup akumulator o napięciu 12V (na żelowy) o pojemności wg uznania (np 7,5Ah czy 9Ah)

podłącz przewód plusowy (ten z którego pozbyłes się wtyczki) do złącza plusowego w akumulatorze
    to samo z minusem czyli przewód minusowy do złącza minusowego w akumulatorze

podłącz przewód drugim końcem do batery packa, włącz BP na pozycję CAR i błyskaj ile wlezie

Zoomi właściwie wyczerpał temat, mam dokładnie tak jak napisał. Ja mam aku żel 7,5Ah, kiedyś walnąłem nim ponad 500 błysków w jednej sesji i trzymał dalej, w sumie nie wiem ile musi być by go rozładować. Ze swojej strony dodam, że do takiego kompletu warto a nawet trzeba dokupić elektroniczny prostownik do ładowania takiego aku. Koszt to ok 70 zł. Kolejny wydatek ale przyda się też do samochodu. Ja mam taki, działa wyśmienicie.
    Autonabíječka Ultimate speed - YouTube
    Pozdrawiam.

Dzięki za opis Będę próbował na dniach jak to się sprawuje

A czy jest jakiś sposób na odpalenie żarówki modelującej pod battery packiem?

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

niestety zarowka dziala pod 220v a battery pack daje 12v wiec nie da rady
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Witam.
    Posiadam 2 x r 600 z baterypackami jak na zdjęciu:
    Jak sądzę jest to starsza wersja bez możliwości wspomagania przez akumulator samochodowy. Czy jest jakaś możliwość na obejście tego? Zakup kabla i bezpośrednie podpięcie do lampy wchodzi w grę? Czy tylko nowy baterypack?

Uzależniony

rzeczywiście, pierwszy raz taki widzę - nie ma gniazda na przewód "samochodowy" i przełącznik on/off ma tylko dwie pozycje (nie ma trzeciej pozycji "Car")

zapytaj dystrybutora o możliwość zamiany na nowszy typ
    zapytaj serwis o możliwość przeróbki

kiedy kupowałeś te lampy ? w instrukcji jak rozumiem też nie ma wzmianki o opcji "Car" ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Lampy mają około 2 lat. Co ciekawe po odkręceniu kopułki jest miejsce na gniazdko do zapalniczki

A zapytam inaczej jakby w miejsce oryginalnego akumulatora wpiąć żelowy? Z tym, że są 3 wyjścia a żelowe maja 2.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

A czy mógłby mi ktoś kto zna się na elektronice poradzić czy da się podpiąć aku żelowe bezpośrednio w miejsce starej baterii za pomocą kabelków? Ewentualnie wlutować kabelki na płytce i wyciągnąc poza obudowę? Wydaje mi się, że podłączenie gniazdka jest na podobnej zasadzie, czyli, że + tam gdzie + - tam gdzie - i wszystko powinno grać

Na 99.9% będzie działało, z tym że aku żelowy będziesz musiał ładować inną - dedykowaną ładowarką.

Strona 64 z 65 PierwszyPierwszy ... 145462636465 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów