Strona 55 z 65 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tak, ale zabieramy po równo światłu z lampy i światłu dziennemu. A przy przejściu pomiędzy trybem zwykłym a HSSem tracimy DODATKOWO 2EV, bo błysk jest realizowany wtedy w inny, "mniej wydajny" sposób.
    Dzięki. Teraz mam całkowitą jasność

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Owszem. I dlatego 600 WS też może być mało, 1200 też mało . Zaleźy co się chce - rozjaśnić cienie czy zrównoważyć zupełnie słońce. Zalezy jak daleko ustawimy lampę itd itd. Ciężko dawać recepty nie znając cudzego warsztatu pracy.
    Pomyślę w takim razie o wersji 600 (różnica w cenie nie jest jakaś ogromna), bądź o zestawie 600 + 300. Raczej chodziło mi o doświetlanie cieni, ew. kontrę dla światła słonecznego w przypadku gdzie lampy byłby dość blisko modeli/modelek. Ogólnie użycie ich wszędzie tam gdzie systemówka nie daje rady (a to się zdarzało mi dosyć często - 430 też potworem mocy nie jest).

Domyślnie

Mam pytanie do użytkowników Duala. Czy w czysty słoneczny letni dzień da radę z 600 przybić słońce lampą oddaloną 2-3m od obiektu i beautydishem? Czy jednak poniżej 1200 nie ma co nawet próbować powalczyć z popołudniowym słońcem?

Domyślnie

hmmm ja ostatnio w słoneczne popołudnie z 300tką zrobiłem foty
    1 jest tak że słonce miałem po prawej stronie.
    2 słonce było naprzeciwko mnie czyli tak jakby w kontrze
    lampa z samym kloszem:

tak więc 600tka wg mnie podoła

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ale chcesz mieć słońce w kadrze? Jak tak, to 600Ws nie da rady raczej.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    tak więc 600tka wg mnie podoła
    No nie wiem - trochę biało na tym drugim zdjęciu. A 300>600 to tylko 1EV. Ile zyskamy (stracimy) z przejścia klosz>beauty_dish nie wiem.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Tutaj 1200 Ws z 70 cm BD walił na pełną moc.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Popołudniowe słońce wg mnie jest do przebicia... Był gdzieś test ale z użyciem HSS-owszem micles, wiem że gdzieś tam pisałeś o stratach mocy poprzez hss ale efekt był wg mnie zadowalający..

Miasto
    wawa

Domyślnie

No więc sprawdziłem organoleptycznie że nie jest Zakładając że słońce ma być w kadrze, oczywiście.

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

a są 1200Ws dual power ?

Strona 55 z 65 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów