Strona 53 z 65 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Domyślnie

No tak zdecydowanie lepiej, tym bardziej że samochodem czasami blisko nie da się podjechać do lokacji, a przedłużacz musiałby iść po kilkaset metrów

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

na pewno macie rację - nie ma sensu dźwigać zwoju przewodów grubości palca

dwa aku załatwią sprawę (szczególnie przy błyskaniu jedną lampą w plenerze)

lampa ma być u mnie jutro , jak wszystko będzie OK - domówię drugą
    octa 150 + grid i DB + plaster były na miejscu w sklepie/hurtowni

składanie octy chwilkę zajmuje ale z drugiej strony nie robię często zdjęć i zbytnio mi to nie przeszkadza

dzięki za podpowiedzi

Domyślnie

lepiej kupić dwa takie zestawy bo nóż jakiś rabat dostaniesz przy zakupie dwóch lamp

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

na pewno tak - ale najpierw wolę pobłyskać jedną - jak się spodoba - domówię drugą
    rabat - może przy zakupie drugiej u tego samego sprzedawcy ?

póki co - chłopakom ze sklepu oddalonego ode mnie o jakieś 150km opłacało się sprzedać mi z wliczonym kurierem UPS za 945zł , w moim rodzinnym mieście - 979zł - wiadomo że jak mam jechać przez pół miasta i płacić więcej to wolę nie jechać i płacić mniej ...dostawa po trackingu - jutro

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

lampa doszła , aku ma wystarczyć na jakieś 200 błysków bez ładowania

pytanie - skoro oryginalny aku to 12V (jakieś 3Ah jeśli wierzyć chińskim nadrukom) - czy
    ktoś kombinował z podłączeniem zwykłego samochodowego aku ?

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

sam właśnie rozważam zakup tej lampy i cięgle mam dylemat czy kupić 300+R DP czy może 580EX2(używkę), chciał bym to połączyć z BD i "plastrem miodu". Używać w domowym małym studio + plener. Nie chcę wychodzi poza GO z f/4 max, ale częściej 2.0-2.8.
    za 300-etką przemawia moc na plener w studiu i tak bym pewnie schodził do minimum, a za 580EX2 większa mobilność i zawsze mogę użyć jej jako lampy na sankach podczas np. ślubów, bądź innych imprez masowych, a w backupie zostawić sobie 430EX2. Co do podłączenia np. aku od samochodu to myślałem o takiej opcji: aku od ciężarówki + przetwornica na 230V, dzięki temu masz: szybsze ładowanie + pilot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    Co do podłączenia np. aku od samochodu to myślałem o takiej opcji: aku od ciężarówki + przetwornica na 230V, dzięki temu masz: szybsze ładowanie + pilot
    Aku od ciężarówki - waga ;] Ja mam 2x 20aH żelowe, i czasami i to jest za dużo Poza tym, na przetwornice musiałbyś wydać majątek, te popularne nie będą działać z lampami.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Es Zobacz posta
    lampa doszła , aku ma wystarczyć na jakieś 200 błysków bez ładowania

pytanie - skoro oryginalny aku to 12V (jakieś 3Ah jeśli wierzyć chińskim nadrukom) - czy
    ktoś kombinował z podłączeniem zwykłego samochodowego aku ?
    Nie ma potrzeby kombinowania.W instrukcji jest opis połączenia zasilania z samochodu,a w zestawie przewód.

W czasie ładowania lampy po błysku na batterypacku świeci się czerwona
    dioda.
    · Jeśli dioda przy wskaźniku poziomu akumulatora miga na czerwono
    oznacza to rozładowanie. Pracę można kontynuować po jego naładowaniu
    lub korzystając z zasilania akumulatorem samochodowym.
    · Aby podłączyć lampę do zasilania z gniazdka zapalniczki samochodowej
    (12V) należy podłączyć kabel zasilający, a następnie przestawić
    przełącznik w pozycję CAR. W tym trybie pracy batterypack nie jest
    ładowany a jedynie przekazuje zasilanie bezpośrednio z samochodu do
    lampy. UWAGA nie zaleca się długotrwałej pracy w trybie
    samochodowym z wyłączonym silnikiem, aby nie rozładować
    akumulatora.
    · W czasie pracy
    Ilośc błysków przelicz sobie opierając się na róznicy pojemności aku.Jeśli uruchomisz silnik to na litry paliwa
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 04-11-2011 o 16:50

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

przy wspomaganiu zasilania z gniazda zapalniczki szybciej się ładuje

aku z auta daje taki zapas że hoho a litry paliwa - klekot jak stoi w miejscu to ledwo co pali , wątpię czy litr na godzinę

Domyślnie

A ja w sumie wróce znowu do tematu używania lamp i battery packa w niskich temp... Dziś za oknem mamy niecałe 3stopnie, lampy użyłem w skate parku. Nie zauważyłem jakichś znacznych problemów z lampą. Akumulator wystarczył hmmm no ponad 100 błysków na połowie mocy użyłem, zapaliła się czerwona kontrolka w aku ale nadal błyskało. I w sumie zastanawiam się co by było jeśli bym np otoczenie akumulatora wyścielił jakąś folią termoizolacyjną... i tu rodzi się pytanie czy to by pozwoliło nam na ochronienie akumulatora przed zimnem? Jak myślicie? Bo wiadomo wydajność aku spada przy niższych temp...

Strona 53 z 65 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów