no właśnie że zgaszę bo ustawię czas 1/8000. HS to nowa seria lamp Quantuum, która właśnie się pojawia w sprzedaży i jeszcze oficjalnie w cennikach jej nie ma ale za kilka dni już będzie.
Lampa ma synchro do 1/10 000 s (jedna dziesięciotysięczna) oraz wbudowany odbiornik do bezprzewodowego wyzwalania.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wygląda to tak:
Ostatnio edytowane przez MMM ; 29-04-2011 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost
A cenowo jak to wygląda? Bo ja korzystam w tej chwili z opcji zwykłej lampy r+ i do tego pixel tr-332 w hss![]()
a to napewno sychro 1/8000? to musi być jakiś sprytny wyzwalacz do tego w komplecie
ale lampy nie maja czasow synchro, tylko aparaty
lampy maja czas blysku
dlatego wydaje mi sie że tp HS to oznaczenie serii lamp z krótkim czasem błysku i nijak nie ma sie to do czasu synchro. no chyba że quantuum dokłada jakiś sprytny wyzwalacz do tego
no wlasnie marek cos o tym pisal - " wbudowany odbiornik"
tylko co z nadajnikiem? inna sprawa ze przy takich czasach trzeba korzystac z hss
bo standardowo to aparaty maja max 1/250 czy 1/320 (oprocz migawek centralnych i hybrydowych)
dlatego zdziwiłem sie deczko tym synchro 1/8000 deklarowanym przez MMM. co nie zmienia faktu że przy 1/8000 fajnie sie bedzie fociło ruch, wodę, krople i tego typu akcje w zaciemnionym studio.