Strona 28 z 65 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Domyślnie

A ten quantuum jaką ma obudowę? Bo wygląda na mocno plastikową, w tronixie się raczej tego nie doświadczy ;]
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    Dwa akumulatory żelowe 12V/12Ah to jakieś 260
    hmm ja kupowałem 2x20ah za 210 zł ;]
    Ostatnio edytowane przez aligator16 ; 26-04-2011 o 05:06 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Quantuum ma obudowę plastikową ale wygląda dość solidnie. Oczywiście można taniej, jak ktoś ma smykałkę do rękodzieła to czemu nie, ja jakoś wolę zapłacić trochę więcej za sensowne, kompaktowe rozwiązanie. Quantuum + 2 aku to mocy po uszy, a wszystko mieści się w dość małej torbie, jest bardzo mobilne a i wygląda przyzwoicie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Niestety tej mocy po uszy zawsze brakuje pod koniec sesji jak solidnie świecisz Prawa Murphy'ego ))
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Miasto
    wawa

Domyślnie

Według moich ostrożnych szacunków jeden akumulator quantuuma starczy na ok 200 klatek "solidnego świecenia" na 2 lampy, 3 akumulatory to 600 klatek, zakładając że we wszystkich potrzebne są 2 źródła światła i to dość mocne. Nie wiem jak Tobie, ale mi starczy po uszy. Jak komuś mało, dodatkowe aku są małe i w miarę tanie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Co to znaczy mocne? Bo ja robię w plenerze z jedną lampą 1000 Ws.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Miasto
    wawa

Domyślnie

Szacowałem 1000 + 800 Ws.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Podpiąłem na stoisku jedną lampę 1000 Ws i czas ładowania na pełnej mocy miał poniżej sekundy. Zdecydowanie wygrał quantuum.
    yyy u mnie 1000Ws quantuum ładuje się prawie 3 sekundy na pełnej mocy tylko że z sieci... ;]

Miasto
    wawa

Domyślnie

Pytanie, który quantuum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Pytanie, który quantuum
    R+ 1000Ws

Miasto
    wawa

Domyślnie

Dokładnie się nie przyglądałem ale to były albo fomexy albo seria S. Nie porównywałem czasu ładowania z sieci.

Strona 28 z 65 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów