dobra ja koncze , bo to w sumie sensu nie ma specjalnie
dobra ja koncze , bo to w sumie sensu nie ma specjalnie
no comment...
Heh, tak swoje 3 nieważne grosze dołożę do tego ciekawego wątku.
A może MM-architekci Ty miałeś jakieś słabsze pod względem AF to 1DII?
No i słowa o "problemu nie mają" chyba niezbyt są celowe. Przed 5D ludzie robili innym sprzętem i też "problemu nie mieli". A przed tym sprzętem, jeszcze innym sprzętem. A po 5DII nadejdzie coś kolejnego, i też nie będzie "problemu" :P
Aparaty, obiektywy, lampy.
Watpie ;] , dziala rewelacyjnie , zwlaszcza servo , ale jak sa dobre warunki
no comment...
Nie żebym chciał rozpętać jakąś wielką walkę, ale...
Mamy tutaj mnóstwo opinii, że seria "1" ma najlepszy AF w rodzinie EOSów. I jedną* opinię, że jest źle - Twoją. I co z taką proporcją zrobić? Komu wierzyć w "wątpię"?
To taki komentarz "z boku"...taki lekki komentarz, nie bierz tego do serca
*w zasadzie to spotkałem jeszcze jedną, ciekawą opinię. Jeden z tutejszych "bywalców" próbował udowadniać że 350D jest lepszy pod względem pracy AF niż 1D3. Nie, nie wiem, czy ten kolega ma akurat 350D![]()
Miałem kilka jedynek. Dwie z nich miały gorszy Af od innych, działał i to nieźle, ale był mniej precyzyjny od pozostałych. Najlepszy jaki miałem był w 1dII, który kupiłem od fotografa bodaj z Gdańska. Teraz pracuje nim mój znajomy. Równie dobry jest obecny z deesa. Wydaje mi się, że wysłużone puszki (choć to nie reguła) mogą miewać problemy z AF. Choć z drugiej strony mam ,,dziadka'' 1dI, który ma swoje lata, a jego AF daaaaje radę.
No to dużo wniosłeś do tematu ale ok Zenitem też się da.
Przechodząc z 40D na 1Dmk3 różnica jest spora i nie da się tego ukryć. AF super ostrzy a przy zdjęciach lotniczych jest to ważne. Szumy w stosunku do 40D są o wiele mniejsze. Prędkość super ale nie ma takiego dla mnie znaczenia jak ergonomia jedynki. Pierwsze fotki już cieszą a były robione w nędznych jak na lotnicze warunkach pogodowych.
Osobiście nie żałuję zakupu i teraz wiem, że to o czym marzyłem jest faktycznie jedynką.
@expressive; Co do szkieł to już pisałem ale jak widać nie doczytałeś więc powtórkę zrobię. Wybieram się US and A w ciągu najbliższego półrocza dwa razy i myślę o EF300mm f/2.8 oraz EF 500mm.
Och, Autorze...xpressive po prostu wyraża opinię, że jesteś niegodny posiadania takiego sprzętu. Co, Polaków, jako Polak nie znasz?
Myślę, że najlepsze rozwiązanie to takie, w którym połowę pieniędzy na sprzęt rozdasz, a drugą przepijesz. Wtedy wszyscy będą zadowoleni :P
Nie doczytalem(gdzieś ominąłem) w kwestii 300ki. S tskim razie zwracam honorpoprostu wydalo mi się bezsensu kupowac 1 pod ową szklarnię.
5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/