Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: Co wybrać: 5D mark II czy 1d mark III ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

dobra ja koncze , bo to w sumie sensu nie ma specjalnie
    no comment...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    dobra ja koncze , bo to w sumie sensu nie ma specjalnie
    Najmniejszego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    nie wiem moze ty masz jakies slabsze to 5d ? ;]

tak czy owak jest cala masa osob uzywajacych z powodzeniem 5d podczas slubow i jakos robia swoje problemu nie maja
    Heh, tak swoje 3 nieważne grosze dołożę do tego ciekawego wątku.

A może MM-architekci Ty miałeś jakieś słabsze pod względem AF to 1DII?

No i słowa o "problemu nie mają" chyba niezbyt są celowe. Przed 5D ludzie robili innym sprzętem i też "problemu nie mieli". A przed tym sprzętem, jeszcze innym sprzętem. A po 5DII nadejdzie coś kolejnego, i też nie będzie "problemu" :P
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Watpie ;] , dziala rewelacyjnie , zwlaszcza servo , ale jak sa dobre warunki
    no comment...

Początki nałogu

Domyślnie

Nie żebym chciał rozpętać jakąś wielką walkę, ale...

Mamy tutaj mnóstwo opinii, że seria "1" ma najlepszy AF w rodzinie EOSów. I jedną* opinię, że jest źle - Twoją. I co z taką proporcją zrobić? Komu wierzyć w "wątpię"?
    To taki komentarz "z boku"...taki lekki komentarz, nie bierz tego do serca

*w zasadzie to spotkałem jeszcze jedną, ciekawą opinię. Jeden z tutejszych "bywalców" próbował udowadniać że 350D jest lepszy pod względem pracy AF niż 1D3. Nie, nie wiem, czy ten kolega ma akurat 350D

Zablokowany

Domyślnie

Miałem kilka jedynek. Dwie z nich miały gorszy Af od innych, działał i to nieźle, ale był mniej precyzyjny od pozostałych. Najlepszy jaki miałem był w 1dII, który kupiłem od fotografa bodaj z Gdańska. Teraz pracuje nim mój znajomy. Równie dobry jest obecny z deesa. Wydaje mi się, że wysłużone puszki (choć to nie reguła) mogą miewać problemy z AF. Choć z drugiej strony mam ,,dziadka'' 1dI, który ma swoje lata, a jego AF daaaaje radę.

meschiash
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    Po 1 nie znasz specyfikacji obu aparatow skoro mowisz ze zdjecia w ruchu i pytasz ktory wybrac.
    Po 2 po co ci taki aparat skoro z podpisu wynika ze nawet szlarni nie masz dobrej? rownie dobrze dalbys rade 50d.
    Po 3 fotograf powinien wiedziec co chce a nie pytac, to sie nazywa miec za duzo pieniedzy...nawet tego nie wykorzystasz.
    No to dużo wniosłeś do tematu ale ok Zenitem też się da.

Przechodząc z 40D na 1Dmk3 różnica jest spora i nie da się tego ukryć. AF super ostrzy a przy zdjęciach lotniczych jest to ważne. Szumy w stosunku do 40D są o wiele mniejsze. Prędkość super ale nie ma takiego dla mnie znaczenia jak ergonomia jedynki. Pierwsze fotki już cieszą a były robione w nędznych jak na lotnicze warunkach pogodowych.
    Osobiście nie żałuję zakupu i teraz wiem, że to o czym marzyłem jest faktycznie jedynką.

@expressive; Co do szkieł to już pisałem ale jak widać nie doczytałeś więc powtórkę zrobię. Wybieram się US and A w ciągu najbliższego półrocza dwa razy i myślę o EF300mm f/2.8 oraz EF 500mm.

Początki nałogu

Domyślnie

Och, Autorze...xpressive po prostu wyraża opinię, że jesteś niegodny posiadania takiego sprzętu. Co, Polaków, jako Polak nie znasz?
    Myślę, że najlepsze rozwiązanie to takie, w którym połowę pieniędzy na sprzęt rozdasz, a drugą przepijesz. Wtedy wszyscy będą zadowoleni :P

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie doczytalem(gdzieś ominąłem) w kwestii 300ki. S tskim razie zwracam honor poprostu wydalo mi się bezsensu kupowac 1 pod ową szklarnię.
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów