Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Co wybrać: 5D mark II czy 1d mark III ?

Zablokowany

Domyślnie

Sprawdzi się lepiej od 5d mk1 z całą pewnością. Mówię to jako były użytkownik 5d i obecny 1ds. Porównanie skuteczności AF-a z piątką drugą zrobię dopiero po zakupie rzeczonej. Oskarkowy, pewnych spraw nie przeskoczysz umiejętnościami. Wielki szacun dla twoich zdjęć, ale jak ci AF przestrzeli kadr, albo zabłądzi tracąc ujęcie to nawet saltem nie pomożesz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dziwne bo robiac zdjecia w pomieszczeniu gdzie byly same swiecie , czy 1 czy 5 oba potrzebowaly chwili na zlapanie ostrosci i bynajmniej 1 nie robila tego szybciej/pewniej czy na tyle zeby widziec roznice , to samo sala gdzie goscie siedzieli i kilka jedynie lampionikow

tak czy owak w kontekscie slubow to dla nowej 5 jedyna alternatywa 1dsIII jesli miala by to byc zmiana na lepsze , tak przynajmniej ja to widze
    no comment...

Zablokowany

Domyślnie

Jesteś pewien, że boczne twojej piątki złapią ci ostrość tam gdzie chcesz choćby z 70 procentową skutecznością? W deesie z sobotniego ślubu miałem dwa na bocznych nie trafione. Z mojej winy, ustawiłem na mały kontrast.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meschiash Zobacz posta
    Witam.
    Zastanawiam się co wybrać. 5D mark II czy 1D mark III ?
    Generalnie fotografia w ruchu często oddalonych obiektów.

Czy może czekać na 1D mark IV ?
    Po 1 nie znasz specyfikacji obu aparatow skoro mowisz ze zdjecia w ruchu i pytasz ktory wybrac.
    Po 2 po co ci taki aparat skoro z podpisu wynika ze nawet szlarni nie masz dobrej? rownie dobrze dalbys rade 50d.
    Po 3 fotograf powinien wiedziec co chce a nie pytac, to sie nazywa miec za duzo pieniedzy...nawet tego nie wykorzystasz.
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jezeli te boczna i tak maja dzialac jak ten srodkowy w takich sytuacjach to nie wiele to da , ale fakt faktem tu 1 ma przewage , ze boczne tez sa krzyzowe

Tak czy owak nie wiem moze cudowo oczekiwalem po 1 ale jakos troche sie rozczarowalem , zreszta to poprostu nie sprzet na slub , przynajmniej nie 1d
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jakby ktos chcial rzucic okiem to tutaj iso3200 z 5d2 i 5d , jak mowilem 1d2 pod reka juz niestety nie mam zeby w tych samych warunkach zrobic porownanie

http://yfrog.com/0d3200iso5djx

raw-jpg-resize do 3000px na dluzszym
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    zreszta to poprostu nie sprzet na slub , przynajmniej nie 1d
    a z jakiego to powodu? bo nie rozumiem, zdjec sie nie da robic czy jak?

a propos 5D (czy to 5D2) nie wyobrazam sobie nim robic zdjecia podczas wesela - tanca obiektywami jasniejszymi niz 2.8

na 1D to mozna powiedziec latwizna, dajesz przy pionowym kadrowaniu punkt AF lewy gorny i celujesz w twarz, a jak fotke zrobisz na 5D? srodkowym punktem na twarz? jak tak to kadrujesz 50% zdjecia, boczych nie uzyjesz bo sa calkowicie nie uzywalne w takich warunkach i zawodne nawet w dobrych warunkach

podobnie ciezko jest w servo z 5D podczas wchodzenia/wychodzenia pary mlodej przez kosciol, przy dluzszych i jasnych tele AF nie daje rady czesto

tryb seryjny - zgoda, nie jest taki istotny, ale nie wyobrazam sobie brak 1D pod reka w niektorych sytulacjach, szczegolnie dotyczy to golebi wypuszczanych przez pare mloda
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Dlatego nie zamierzam pozbywać się deesa. Ale piątka to obligo jako drugi korpus. Jest wiele sytuacji ślubnych, gdzie AF (szybki) jest jest aż tak potrzebny vide plener (nie cały oczywiście).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a kazda para wypuszcza golebie ? ;] poza tym 3-4kl/s to chyba wystarcza...

da sie robic , kompaktem tez sie da , tylko sa roznice , w jakosci tych zdjec , i od tego jaka jakosc chcesz oferowac swoim klientom , cos jeszcze dodac ?

jakos robilem zdjecia przy f1.4 , problemow nie mialem wiekszych , kwestia wprawy i umiejetnosci robienia takich zdjec , w tym wypadku i ogniskowa ma znaczenie bo 35 jednak nie jest az tak szerokie przy ff i lapaniu calych postaci , ale sie da

co do zawodnosci bocznych punktow w bardzo dobrych warunkach tez nie rozumiem o czy mowa

nie wiem moze ty masz jakies slabsze to 5d ? ;]

tak czy owak jest cala masa osob uzywajacych z powodzeniem 5d podczas slubow i jakos robia swoje problemu nie maja
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

robia 5D? toz to profanacja, on szumi tak samo jak 1Dmk3, oferuja fatalna jakosc zdjec... tylko 5D Mark II przeciez... on tak zajebiscie malo szumi

1Ds Mark II to tez juz szit bo on szumi wiecej od 5D markII co za ludzie takim szmelcem robia zdjecia na slubach? malo tego on szumi zdecydowanie mocniej od 1D marka III i od starej 5D
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 23-06-2009 o 18:29
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów